Utvekslingsdeltakerne Martine Jahre og Ane Standal Thoresen på besøk hos en av arbeidsgruppene til partnerorganisasjonen vår, YAK.

Vil du reise på utveksling til Kenya med LNU?

Som deltaker får du en unik mulighet til å drive med organisasjonsarbeid på heltid, jobbe i et tverrkulturelt team og lære mer om hvordan vi kan forebygge at ungdom blir radikalisert. Er du den vi leter etter?

NB: Søknadsfrist 1. mai!

Både LNU og vår kenyanske partnerorganisasjon Youth Alive! Kenya (YAK) jobber for at ungdom skal få reell og meningsfull deltakelse i samfunnet. Vi mener at sterke unge sivilsamfunnsorganisasjoner er avgjørende for at ungdom skal få sin stemme hørt, og få muligheten til å delta og påvirke. 

Ungdom som ikke får sin stemme hørt er mer tilbøyelige til å bli radikalisert og bli med i voldelige grupperinger. Å forebygge dette er hovedtemaet for utvekslingen.

Mange muligheter

I løpet av de ti månedene utvekslingen varer får du skolering i mekanismene for radikalisering og voldelig ekstremisme, og blir kjent med en rekke aktører som jobber med dette i både Norge og Kenya.

Som del av vår utveksling får du også lære mer om hvordan vi jobber for å styrke det unge sivilsamfunnet og om organisasjonsbygging i begge land. Du blir en del av LNU og YAKs arbeidsmiljø, og blir kjent med folk med bred erfaring og stort nettverk. 

I et team med to norske og to kenyanske deltakere vil du også få verdifull kompetanse i interkulturell kommunikasjon og gruppearbeid. 

[metaslider id=2768]

Som deltaker i Right to Participate følger du et program som er utformet av LNU og YAK, men deltakerne har også store muligheter til å forme prosjektet og foreslå aktiviteter.

Tidligere deltakere har blant annet jobbet med å øke valgdeltakelsen blant unge, både i Kenya og Norge, som begge avholder valg høsten 2017. Å få unge til å bruke stemmeretten sin, og være med på å påvirke politikk lokalt, blir sett på som et viktig tiltak for å forhindre utenforskap.

Deltakerne høsten 2016 arrangerte konferansen «Ekstremt engasjert», som hadde mer enn 60 deltakere og var en stor suksess. De ble også intervjuet av NRK og Framtida.no 

Vi er på jakt etter deg som: 

 • Er mellom 20 og 28 år
 • Er aktiv i eller har bakgrunn fra en av LNUs medlemsorganisasjoner 
 • Vil lære mer om hvordan ungdom blir radikalisert og hvordan det kan unngås
 • Er initiativrik
 • Snakker godt engelsk 
 • Trives med å jobbe i team

Tidsplan for utvekslingen

Du må kunne delta på forberedelseskursene, hele utvekslingsoppholdet og i etterarbeidsperioden for å være en aktuell kandidat. Oppstart er i begynnelsen av august, og begge utvekslingsoppholdene er på fire måneder. 

1. mai Søknadsfrist 
August Forberedelseskurs og oppstart
September – desember Utvekslingsopphold i Norge
Januar – april Utvekslingsopphold i Kenya
Mai – juni Etterarbeid i LNU og egen organisasjon

Utvekslingen innebærer også deltakelse på FK Youth camp. Den er i regi av Fredskorpset, som finansierer utvekslingen. 

Kostnader

Egenandelen er 6.000 kroner norske deltakere. Dette dekker blant annet reise til og fra Kenya, bolig i Norge og Kenya, reise i forbindelse med aktiviteter, vaksiner og forsikring. Kanskje dette er noe din organisasjon vil (være med å) dekke?

Som deltaker får du også utbetalt noe lommepenger mens du er på utvekslingsopphold, både i Norge og Kenya. 

Søknadsfrist 1. mai

Søknadsfristen for de norske deltakerne vil være 1. mai. Oppstart i august 2017. Her finner du søknadsskjema og nominasjonsskjema.

Read More
Practical information Content and goals Application form  Nomination form

#ekstremisme #kenya #Norge #radikalisering #righttoparticipate #utveksling

Publisert 23. februar 2017

Kontaktperson

 • Kjersti Kanestrøm Lie

  Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

  23 31 06 00
  kjersti@lnu.no

Topp