Utvekslingsdeltakerne Martine Jahre og Ane Standal Thoresen på besøk hos en av arbeidsgruppene til partnerorganisasjonen vår, YAK.

Vil du reise på utveksling til Kenya med LNU?

Vi kjører på med en ny runde av utvekslingsprogrammet Right to participate. Søknadsfrist 1. mai.

VI er snart klare for en ny runde av LNUs utvekslingsprogram Right to participate! Det betyr også at vi trenger nye deltakere, som vil jobbe med ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme i et halvt år. Vi leter i denne omgang etter to norske deltakere.

Dere vil jobbe i team sammen med to kenyanske deltakere, fra vår partnerorganisasjon Youth Alive! Kenya (YAK).

Vi er på jakt etter deg som: 

 • Er mellom 20 og 28 år
 • Er aktiv i eller har bakgrunn fra en av LNUs medlemsorganisasjoner 
 • Vil lære mer om ungdom og radikaliseringsmekanismer
 • Snakker godt engelsk 
 • Trives med å jobbe i team

Teamarbeid i Kenya

I et halvt år skal to norske og to kenyanere jobbe sammen med mål om økt ungdomsmedvirkning i lokalsamfunn. I løpet av utvekslingen vil du lære mer om hva som bidrar til voldelig ekstremisme, ulike mekanismer for ungdomsmedvirkning og du vil få kompetanse i interkulturell kommunikasjon og organisasjonsbygging.

Deltakerne som nå er i Kenya jobber blant annet med å øke valgdeltakelsen blant unge i landet. Å få unge til å bruke stemmeretten sin, og være med på å påvirke politikk lokalt, blir sett på som et viktig tiltak for å forhindre utenforskap.

Deltakerne i den forrige runden med utveksling, jobbet med å lage konferansen Ekstremt engasjert – konferanse om ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme, som du kan se her. Gjennom de to månedene i Norge har deltakerne fått skolering på de ulike temaene, lært mye om ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme og besøkt en rekke lokale prosjekter. De hadde også radiokurs og ble intervjuet av NRK

 • Deltakerne og koordinatorene på båttur under forberedelseskurset på Furøya utenfor Tvedestrand.

Tidsplan for utvekslingen

Vi søker deltakere som er aktivt medlem av en av LNUs medlemsorganisasjoner. Du må være mellom 20 og 28 år, og bli anbefalt av din organisasjon. Du må kunne delta på forberedelseskursene, hele utvekslingsoppholdet og i etterarbeidsperioden. Oppstart er i begynnelsen av august.

1. mai Søknadsfrist 
August Forberedelseskurs og oppstart
September og oktober Utvekslingsopphold i Kenya/Norge
November og desember Utvekslingsopphold i Norge/Kenya
Desember og januar Etterarbeid i egen organisasjon

Utvekslingen innebærer også deltakelse på FK Youth camp. Den er i regi av Fredskorpset, som finansierer utvekslingen. 

Kostnader

Egenandelen er 6.000 kroner for de norske deltakerne. Dette dekker blant annet reise til og fra Kenya, bolig, forberedelseskurs, midtveisseminar, hjemkomstseminar, vaksiner og forsikring. Kanskje dette er noe din organisasjon vil (være med å) dekke?

Som deltaker får du utbetalt noe lommepenger mens du er på utvekslingsopphold.

Er dette noe du og din organisasjon ønsker å delta på? Vi ser fram til å høre fra deg.

Søknadsfrist 1. mai

Søknadsfristen for de norske deltakerne vil være 1. mai. Oppstart i august 2017. Her finner du søknadsskjema og nominasjonsskjema.

#ekstremisme #kenya #Norge #radikalisering #righttoparticipate #utveksling

Publisert 23. februar 2017

Kontaktperson

 • Kjersti Kanestrøm Lie

  Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

  23 31 06 00
  kjersti@lnu.no

Top