Bli en valgaktivist

Bli en valgaktivist!

Meld deg på via vårt enkle påmeldingsskjema og bli med på moroa.

Lurer du på noe?

Hva gjør en valgaktivist?

Valgaktivistene skal øke valgdeltakelsen blant førstegangsvelgere og vise politikerne at unge skal tas seriøst og høres! Det skal de gjøre ved å snakke med folk på sin egen alder om valget og det å bruke stemmeretten. Valgaktivistene får bli med i et stort sosialt nettverk med andre valgaktivister, lære om påvirkning og valg og være med på tidenes kuleste kampanje!

Hvem kan bli valgaktivist?

 Alle som skal stemme for første gang i et stortingsvalg kan bli valgaktivist – det betyr at om du er født en eller annen gang mellom 1. januar 1996 og 31. desember 1999 kan du få være med og leke. 

Hvor mye tid tar det?

Det tar ikke så veldig mye tid. Alle som er med bør snakke med rundt 50 venner i løpet av fire uker, så det trenger ikke ta fryktelig mye tid. Du kan jo prate med noen på sosiale medier eller flere på en gang. 

Når skal vi som er valgaktivister ut og snakke med folk?

Det blir de siste fire ukene før valget, altså fra skolestart til valgdagen 11. september. 

Hva hvis jeg ikke kan nok? Får jeg noe opplæring?

Slapp av, du kan nok. Det er ikke noe krav om å kunne noe om politikk for å være med på kampanjen. Dessuten får du masse opplæring før du skal ut og snakke med folk. 

Hvordan skal jeg egentlig snakke med andre om valg?

Ikke stress, det lærer du. Det viktigste er å prate med folk du kjenner om hvorfor det er viktig og hvor de kan finne mer informasjon om hvordan de kan bruke stemmeretten sin 11. september.

Må jeg kunne noe om politikk?

Nopes. Det trenger du ikke å kunne – det lærer du 🙂 

Hva får jeg igjen for å være med?

Du får masse igjen for å være med! Du får lære om valg og politikk, og du får nytt nettverk og nye venner. I tillegg får du en attest fra oss i LNU når du er ferdig, som sier noe om hva du har lært gjennom å jobbe sammen med oss fram mot valget.

Hvor foregår egentlig dette kampanje-opplegget?

 Der hvor du er – hjemme i vennegjengen, på skolen, i faddergruppa, på folkehøgskolen, på arbeidsplassen. Bare fantasien setter grenser.

Mye bra kommer..

Enn så lenge er det kun påmeldingsskjema på denne siden. Snart kommer det mer informasjon om valget og partiene, nyttige lenker, tips til aktiviteter, og en del annet. Vi lanserer på ordentlig 19. mai.

Til toppen