Foto: M.B. Haga/UD

Brende bryter regjeringens egen politikk

Regjeringens kutt i informasjonsstøtten med 50 millioner struper ikke bare utviklingsdebatten, men er også et soleklart brudd med regjeringens egen frivillighetspolitikk.

Dagbladet meldte i går at regjeringen kutter støtten til organisasjoner og kampanjer som driver informasjonsarbeid om utviklingsspørsmål i Norge med 50 millioner. Dette vil svekke utviklingsdebatten i Norge kraftig, og på sikt svekke kvaliteten på norsk utviklingspolitikk.

– Hvis dette stemmer, er det tydelig at regjeringen ikke ønsker kritiske stemmer i utviklingspolitikken. I budsjettet foreslår regjeringen å bruke mer penger på bistand og utvikling, da trenger vi mer debatt, ikke mindre, sier Stian Seland, leder i LNU – Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Han mener dette føyer seg inn i en bilde av en utenriksminister som ikke er interessert i å lytte til sivilsamfunnet, og er tydelig på at Børge Brende bryter med regjeringens politikk for frivillighet og sivilsamfunnet.

– Regjeringens egen frivillighetserklæring sier at forholdet til sivilsamfunnet skal preges av forutsigbarhet, åpenhet og tillit. Å foreslå kutt i informasjonsstøtten for andre år på rad, helt uten forvarsel, bryter med alle disse prinsippene, sier Seland.

#brende #infostøtta #regjeringen #statsbudsjett #utviklingspolitikk

Publisert 7. oktober 2015

Topp