Planeten Jorden

Foto: NASA

Verden trenger et sterkt, ungt sivilsamfunn

Regjeringen struper utviklingsdebatten og gjør det vanskelig å løse de største utfordringene verden står overfor.

–De kuttene som regjeringen foreslår i dag er et angrep på sivilsamfunn verden over. Et ungt, sterkt sivilsamfunn både ute og hjemme er nøkkelen til å løse mange av de utfordringene verden står ovenfor i dag, sier leder i LNU – Norges barne- og ungdomsorganisasjoner, Stian Seland.

Sterke sivilsamfunn bidrar til fredelige, demokratiske samfunn, som igjen betyr færre folk på flukt. Forslaget til regjeringen er en meget kortvarig løsning på kriser som må løses med langsiktig arbeid.

–Norge er i stand til å håndtere både flyktning- og klimakrisen samtidig som vi kan jobbe for å nå FNs nye bærekraftsmål. Med dette forslaget gir regjeringen utrykk for at  vi ikke er i stand til det., fortsetter Seland.

Han er kritisk til at regjeringen gjør det motsatte av det de sa for bare kort tid siden.

–Hvordan kan Erna Solberg si at Norge skal bidra til en verden fri for fattigdom innen 2030, for så å gi regningen for asylsøkere som kommer til Norge til verdens fattigste? Dette gir ingen mening, sier Seland.

#bærekraftsmål #erna solberg #FN #utviklingspolitikk

Publisert 25. november 2015

Topp