Right to Participate

Snart frist for LNUs nye utvekslingsprogram

Søk innen 1. mai.

Til høsten er det klart for første runde i LNUs nye utvekslingsprogram Right to participate. Vi søker deg som vil jobbe i et norsk-kenyansk team, for økt ungdomsmedvirkning og mot ekstremisme.

Right to participate er et samarbeid mellom LNU og Youth Alive! Kenya (YAK). Temaet for utvekslingen er hvordan bekjempe ekstremisme og radikalisering med inkluderende ungdomsorganisasjoner. I et halvt år skal to norske og to kenyanere jobbe sammen med mål om økt ungdomsmedvirkning i våre samfunn. I løpet av utvekslingen vil du lære mer om mekanismer for ungdomsmedvirkning, hva som bidrar til ekstremisme, og du vil få kompetanse i interkulturell kommunikasjon og organisasjonsbygging.

Vi søker deltakere som er aktivt medlem av en av LNUs eller YAKs medlemsorganisasjoner. Du må være mellom 20 og 28 år, og bli anbefalt av din organisasjon. Du må kunne delta på forberedelseskursene, hele utvekslingsoppholdet og i etterarbeidsperioden. Oppstart er medio august.

August Forberedelseskurs og oppstart
September–desember Utveksling, to måneder i Norge og to måneder i Kenya
Januar – februar Etterarbeid egen organisasjon

Egenandelen er 6.000 kroner for de norske deltakerne. Dette dekker bl.a. forberedelseskurs, midtveisseminar og hjemkomstseminar, reise til og fra Kenya og reiser under oppholdet, bolig, lommepenger, vaksiner og forsikring. Kanskje dette er noe din organisasjon vil (være med å) dekke?

Er dette noe du og din organisasjon ønsker å delta på? Vi ser fram til å høre fra deg.

Søknadsfristen for de norske deltakerne vil være 1. mai. Her finner du søknadsskjema og nominasjonsskjema.

Ta gjerne kontakt med internasjonal rådgiver Benedikte Hansen om du har noen spørsmål.

#kenya #righttoparticipate #ungdomsmedvirkning #utveksling

Publisert 26. april 2016

Kontaktpersoner

  • Kjersti Kanestrøm Lie

    Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

    23 31 06 00
    kjersti@lnu.no

Topp