Lovlig blonde i Blaker

Blaker Ungdomslag Teatergruppe satte opp Lovlig blond som musikal på Blaker fra 5. -12. mars. Prosjektet hadde fått støtte fra Frifond teater, som dermed reiste på besøk. Her er det vi så.

NB! Spoilers!

For deg som ikke kjenner historien. Legally Blonde er en komedie fra 2001 med Reese Witherspoon i hovedrollen. Filmen handler om Elle Woods, president i studentforeningen Delta NU, Miss Juni i skolekalenderen og naturlig blond. Hun blir dumpet av kjæresten, som skal til Harvard og trenger mer passende følge. Woods bestemmer seg for å vinne ham tilbake, og kommer seg inn på Harvard selv. Det blir starten på et eventyr med masse komikk, snappy replikker og bøttevis av girl power.

Teatergruppa har åpenbart lagt ned store mengder arbeid i dette prosjektet. Stemningen vi kjenner fra filmen sitter fra første stund. Skuespillerne er mellom 12 og 22 år gamle, og imponerer med sang, koreografi og replikker som fungerer like bra på norsk som det de gjorde på engelsk.

Flinke skuespillere og samspilt band

Det er lett å se at man har det gøy i BULT, og at det er et miljø der man blir trygg på seg selv! Både de yngste og eldste skuespillerne tar plass på scenen med sang og dans. All musikken fremføres live, med et stort og samspilt band i bakgrunnen. Selve scenen er også i forandring underveis. Gjennom forestillingen tas vi blant annet med fra fra Elles sjokkrosa jenterom, til frisørsalongen Hårsår, undervisningsrommene på Harvard, rettssalen og tilbake igjen.

Dugnadsgjengen

Dag Nord, leder i teatergruppa, forteller at det finnes et enormt dugnadsmiljø rundt BULT. I BULT skal ungdommene ha en frisone fra foreldrene. Dette høres krevende ut for en utenforstående. Mange lignende teatergrupper drives av foreldre som gjerne byttes ut fra år til år, i takt med at barna deres slutter. I Blaker har de klart å bygge opp en gruppe frivillige som har teatergruppa som hobby, og takket være det gode miljøet stiller de opp år etter år. De frivillige står blant annet for scenografi, teknikk og kostymer, samtidig som de passer på at ungdommene har det greit.

Mer informasjon om Blaker ungdomslags teatergruppe finner du på hjemmesiden www.bult.no. Søk Frifond teater på www.frifond.no

#frifond #Prosjekteksempel #teater

Publisert 13. mai 2016

Topp