Ane Standal Thoresen, Laura Matalaka, Martine Jahre og Mwanaisha Ngare deltok i første runde av LNUs utvekslingsprogram Right to participate. Foto: Eira Lie Jor/LNU

Right to Participate er i gang

I midten av oktober arrangerer deltakerne i LNUs nye utvekslingsprogram konferanse om ungdom og radikalisering.

LNUs nye utvekslingsprogram, Right to Participate, er nå offisielt i gang. Forrige helg kom Laura Matalaka (22) fra North Rift Theatre Ambassadors og Mwanaisha Ngare (21) fra Youth Empowerment Project i Kenya til Norge. Sammen med Ane Standal Thorsen (20) fra AFS Norge og Martine Jahre (24) fra SAIH skal de først være to måneder i Norge, før alle fire reiser til Kenya i to måneder.

Målet med utvekslingsprogrammet er å utvide demokratiet gjennom å bygge mer inkluderende organisasjoner, med sterkere innflytelse i samfunnet. Deltakerne skal derfor blant annet jobbe med radikalisering, og forsøke å forstå noen av mekanismene bak radikalisering av ungdom. 

Målet med utvekslingsprogrammet er å utvide demokratiet gjennom å bygge mer inkluderende organisasjoner

– I det området av Mombasa jeg kommer fra har vi store problemer med ungdom som blir radikalisert. Jeg håper vi kan lære mye, og finne noen nye verktøy som vi kan ta med oss hjem til Kenya for å jobbe med denne typen problemstillinger, forklarer Laura. 

Arbeidet mot radikalisering skal blant annet resultere i en stor konferanse med nettopp radikalisering av ungdom som tema. Konferansen skal avholdes den 12. oktober – så hold av datoen. De neste ukene skal deltakerne komme i gang med arbeidet, og blant annet delta på et forberedelseskurs med Fredskorpset. 

– Jeg tror utvekslingen blir veldig spennende, og gleder meg til å lære mye nytt, sier Martine. 

Her kan du lære mer in LNUs nye utvekslingsprogram, Right to participate, som er et samarbeid mellom LNU og Youth Alive! Kenya. 

#AFS #demokrati #radikalisering #righttoparticipate #SAIH #Youth Alive! Kenya

Publisert 16. august 2016

Kontaktperson

  • Kjersti Kanestrøm Lie

    Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

    23 31 06 00
    kjersti@lnu.no

Topp