Maidan-plassen i Ukraina i 2013. Foto: Luca Moglia / Flickr

Bli med på studietur til Ukraina i oktober

21. - 25. oktober blir det tur til Kiev.

I oktober arrangerer vi i LNU studietur til Kiev, hovedstaden i Ukraina, for barne- og ungdomsorganisasjoner i Norge. Målet med studieturen er å få et innblikk i den politiske situasjonen i landet og spesielt forholdene til sivilsamfunnet, samt å legge til rette for samarbeid mellom barne- og ungdomsorganisasjoner i Norge og i Ukraina.

Det skjer store ting i Ukraina for tiden. I 2014 oppstod Maidan-opptøyene og daværende president Janukovytsj ble avsatt. Etter påfølgende russiske forsøk på destabilisering av landet, gjennomgår Ukraina nå en gjennomgripende reformprosess.  I den spiller ungdomsorganisasjonene spiller en stor rolle. og mange uttrykker et stort behov for vestlige samarbeidspartnere. Denne studieturen er en viktig mulighet til å se på muligheter for, eller innlede, samarbeidsprosjekter med ukrainsk barne- og ungdomsfrivillighet. 

Møter med ukrainsk sivilsamfunn 

Programmet for turen vil bestå av møter med en rekke aktører fra ukrainsk organisasjons- og samfunnsliv, samt representanter for det internasjonale samfunnet i landet. LNU vil tilpasse programmet etter deltakerne sine interesser og legge opp til møter med relevante barne- og ungdomsorganisasjoner.

Deltakelse på studieturen er åpen for representanter fra alle barne- og ungdomsorganisasjoner i Norge, men turen har et er et begrenset antall plasser. Det er derfor viktig å melde seg på i god tid før påmeldingsfristen. LNU oppfordrer organisasjoner til å sende representanter med et internasjonalt engasjement.

Et utvalg ukrainske barne- og ungdomsorganisasjoner vil besøke Oslo i januar 2017 og det vil da blir lagt til rette for at LNUs medlemsorganisasjoner vil få tid til å diskutere og planlegge eventuelle prosjektsamarbeid igjennom LNU Demokratimidlene.

LNU dekker alle utgifter til reise, opphold og mat. Deltakere må være fylt 18 år og er selv ansvarlig for reiseforsikring og nødvendige vaksiner.

Frist for å nominere er 9. september. Det er mulig å nominere opptil to personer i prioritert rekkefølge fra hver organisasjon.

Nomineringsskjemaet finner du her.

#demokrati #demokratimidlene #studietur #ukraina

Publisert 23. august 2016

Kontaktpersoner

 • Erik Schreiner Evans

  Internasjonal rådgiver, LNU Demokratimidlene

  23 31 05 83
  erik@lnu.no

 • Jonas Wasa Amin Farshchian

  Assisterende generalsekretær

  23 31 05 84
  jonas@lnu.no

Topp