Motehelg med støtte fra LNU Mangfold og Inkludering

Jarga Art and Fashion weekend går av stabelen 2. og 3. september.

For andre gang lager Jankeh Njie Jamanca arrangementet Jarga Art and Fashion Weekend i Oslo. Målet er å styrke arbeidet med både kunst og entreprenørskap på tvers av kultur og etnisitet over hele Skandinavia, og vise fram mangfoldet blant norske designere. I år gjennomføres arrangementet på Oslo Kongressenter 2. og 3. september. 

— Arrangementet blir mye større i år enn i fjor. I fjor tenkte vi mest på å fylle opp lokalene, og endte til slutt opp med å avvise folk i døra fordi vi hadde for liten plass. I år har vi mer plass, og åpner også opp for hele Skandinavia. Det er allerede solgt rundt 400 billetter, og gjestelisten begynner å fylle seg opp, forteller Jankeh.

Jankeh2

Jankeh Njie Jamanca. Foto: Jarga

Prosjektet er blant dem som har fått penger fra støtteordningen LNU Mangfold og Inkludering, som i år har siste søknadsfrist den 20. oktober. Jankeh er grunnleggeren av Jarga, som startet opp i 2015. Men Jankeh er langt fra noen nybegynner i moteverdenen.

Allerede som 18-åring startet hun opp sitt eget klesmerke, og jobbet hardt med å slå gjennom som profesjonell designer i Norge. Heller enn å prøve å slå igjennom på den tradisjonelle motescenen i Norge, bestemte hun seg for å lage en alternativ arena, og prosjektet hennes har så langt være svært vellykket. I dag er de seks gründere som jobber sammen om Jarga Art and Fashion Weekend.

Får støtte av LNU 

Jankeh er klar på at støtten fra LNU er avgjørende for at prosjektet kan gjennomføres. 

— Dette har veldig mye å si for oss, og er en av grunnene til at vi får gjennomført prosjektet. Det har også mye å si for fotografene, designerne og modellene som deltar, at vi kan åpne opp dørene for enda flere mennesker, sier Jankeh. 

Fremdeles ledige billetter 

Lørdag 3. september går moteshowet av stabelen, og fredag 2. september arrangeres det et seminar som skal sette søkelys på unge entreprenører, som jobber på tvers av etnisitet og kultur i Norge og resten av Skandinavia. Fredagen åpner dørene 17.30 og lørdagen åpner dørene 18.00, og det er fremdeles mulig å kjøpe billetter. 

Drømmer du om å gjøre noe av det samme som Jankeh? Har du en god idé for å fremme mangfold og inkludering i det norske samfunnet? Da bør du søke om støtte fra LNU Mangfold og Inkludering til din gode idé! Les mer om retningslinjene for å få støtte her, og lever din søknad gjennom Søknadsportalen

#inkludering #mangfold #mote

Publisert 23. august 2016

Kontaktpersoner

  • Cecilie Prebensen

    Organisasjonsrådgiver, nettverk og utvikling

    995 91 190
    cecilie@lnu.no

Topp