Styreleder Stian Seland holder appell under morgenfesten til Verdens beste nyheter under Arendalsuka. Verdens beste nyheter har fått støtte fra LNU Informasjonsstøtten Nord/Sør. Foto: LNU

Ikke glem søknadsfristen!

LNU Informasjonsstøtten Nord/Sør har søknadsfrist 1. september.

Allerede 1. september er det frist for å levere søknad om penger fra LNU Informasjonsstøtten Nord/Sør.

Støtteordningen deler ut maksimalt 50.000 kroner per organisasjon, men det er mulig å søke om mer hvis man er flere organisasjoner som samarbeider om samme prosjekt. 

Målet med denne støtteordningen er å øke kunnskapen om globale miljø- og utviklingsspørsmål i norske barne- og ungdomsorganisasjoner. Støtteordningen gir tilskudd til informasjonstiltak om globale miljø- og utviklingsspørsmål i Norge. Organisasjoner kan søke om støtte til kampanjer, seminarer, brosjyrer, materiell og annet. Prosjekter som har tydelige perspektiver fra Sør i sine informasjonsprosjekter vil bli prioriterte. Det er ikke mulig å få støtte til å informere om egne bistandsprosjekter.

Trenger dere inspirasjon?

Tidligere har blant annet informasjonskampanjen til SAIH, Spire og Changemaker, «Verdens beste nyheter» fått støtte fra LNU Informasjonsstøtten Nord/Sør. Målet med «Verdens beste nyheter» er å nyansere bildet av verden som mediene viser fram. Gjennom sosiale medier viser de tre organisasjonene fram at det skjer positive ting i verden også. 

Natur og ungdom og miljømagasinet Putsj har fått støtte til å reise til Tuvalu, hvor de har laget film og en artikkelserie om rettighetene man har som klimaflyktning, og situasjonen på Tuvalu. Der stiger havnivået, og mange vet at det sannsynligvis bare er et spørsmål om tid før de må flytte fra øystaten i Stillehavet.

Norges unge katolikker reiste til Colombia for å finne ut av om det er mulig å bygge et nytt og fredelig samfunn i landet. De laget dokumentarfilmen «Fra sverd til plogskjær».  

Disse tre er bare noen få av svært mange forskjellige prosjekter som har fått støtte fra denne støtteordningen. 

Kort frist? 

Det er ikke så lenge til 1. september, og det kan være at fristen virker litt kort. 1. oktober kommer det imidlertid en ny søknadsrunde, hvis dere ikke rekker fristen 1. september. Uansett: Sett dere ned i dag, og begynn planleggingen og søknadsprosessen. 

Du kan lese mer om støtteordningen, hvordan du søker og få kontaktinformasjon her.

#Changemaker #Informasjonsstøtten #lnu #Natur og ungdom #Norges unge katolikker #SAIH #Spire #støtteordning

Publisert 25. august 2016

Kontaktperson

  • Ingvill Breivik

    Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

    23 31 05 95
    ingvill@lnu.no

Topp