Rapport: Ung frivillighet 2016

Vi i LNU er stolte over å presentere vår sjette rapport om tilstanden til barne- og ungdomsfrivilligheten.

Overalt finnes ung frivillighet. Enten det er i speiderlag, ungdomspartier eller kor, samler unge seg over hele landet på demokratisk og frivillig vis for å dyrke sine interesser og forandre samfunnet rundt seg. Noe av det neste med det norske samfunnet er at vi er verdensmestre i frivillig deltakelse. På tross av at den unge frivilligheten vokser eksplosivt, henger støtten til organisasjonene etter. De siste 10 års økninger av støtten til sentralleddene i barne- og ungdomsorganisasjonene er straks spist opp av medlems- og prisvekst. Svakere rammevilkår går ut over aktiviteter for og med barn og unge.

 


Med denne rapporten håper LNU å bringe ferske fakta inn i debatten om norsk frivillighet. Vi vil vise frem bredden og betydningen av den unge frivilligheten i Norge, og peke på noen av utfordringene vi står overfor de neste årene.

Rapporten Ung frivillighet 2016 kan du laste ned nedenfor.

#demokrati #frivillighet #grunnstøtte #lokaler #rammebetingelser #rapport #statistikk

Publisert 3. oktober 2016

Kontaktpersoner

 • Diego A. Vaula Foss

  Politisk rådgiver, nasjonale spørsmål

  980 71 601
  diego@lnu.no

 • Martin Årseth

  Kommunikasjonsrådgiver og mediekontakt

  23 31 06 07
  martin.arseth@lnu.no

Topp