Stian Seland

Stian Seland, leder i LNU, på Barne- og ungdomstinget.

– Fullstendig ambisjonsløst

Verken grunnstøtten eller momskompensasjonen øker nok til å ta igjen prisveksten.

LNU er skuffet over at verken grunnstøtten til organisasjonene eller momskompensasjonsordningen for frivilligheten økes nok til å ta igjen prisveksten.

– Med dette frivillighetsbudsjettet er det ikke rart at kulturminister Linda Hofstad Helleland har reist til Vatikanet. Dette er fullstendig ambisjonsløst, sier styreleder i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Stian Seland.

Les mer om hva LNU mener om kulturbudsjettet i Dagbladet: – Betonggrått budsjett

Grunnstøtten stagnerer

Barne- og ungdomsfrivilligheten er i vekst. I den nye LNU-rapporten Ung frivillighet 2016, dokumenteres det at barne- og ungdomsfrivilligheten fikk 13 000 nye medlemmer bare i fjor. 

– Bare i fjor vokste barne- og ungdomsfrivilligheten voldsomt, samtidig står støtten til organisasjonene stille. Når flere må dele på den samme kaka, sier det seg selv at det blir mindre til noen. I realiteten stikker regjeringen kjepper i hjulene for organisasjonenes videre vekst, sier Seland.

– At grunnstøtten til barne- og ungdomsfrivilligheten ikke økes, er negativt for alle de 400 000 barn og unge som engasjerer seg i frivillige lag og foreninger, sier Seland. 

Mer til LNU Kultur

På den positive siden kan vi se at det er budsjettert med 400 000 kroner ekstra til støtteordningen LNU Kultur. Dette er en kjærkommen økning som kan stimulere til mer kulturaktivitet i de landsdekkende barne- og ungdomsorganisasjonene. 

 

#grunnstøtte #rapport #statsbudsjett

Publisert 6. oktober 2016

Kontaktpersoner

  • Jan Halvor Vaag Endrerud

    Politisk rådgiver, nasjonale spørsmål

    478 41 640
    halvor@lnu.no

Topp