Årets Nord/Sør-kampanje, LNUmatch, handlet om å gjøre hverdagen til ugne flyktninger i Norge bedre. Foto: Von kommunikasjon

Bli med på kampanjelansering

LNU lanserer årets Nord/Sør-kampanje på Kulturhuset den 20. oktober.

Torsdag 20. oktober blir det lansering av årets Nord/Sør-kampanje i regi av oss i LNU og arbeidsgruppa for Nord/Sør-spørsmål. Vi inviterer alle interesserte til lansering på Kulturhuset i Oslo fra klokka 18 – 19.30. 

Ungdom er ungdom. Uansett. 

Årets kampanje skal handle om barn og unge på flukt. Som et motsvar til hatprat og fremmedfrykt ønsker vi med årets kampanje å vise at Norge har et ansvar for både å ta i mot mennesker som trenger beskyttelse og for å sikre at disse integreres.

Ungdom er ungdom, uansett hvor i verden vi er fra. Som oss, har også de fleste unge flyktninger en haug av ulike fritidsinteresser, ting de brenner for og engasjerer seg i. Rundt omkring i Norge finnes det også en haug med lokallag i frivillige organisasjoner, som ønsker seg nye medlemmer som vil synge i kor, engasjere seg for klima og miljøspørsmål eller bli med ut på tur i fjellheimen. 

Hovedutfordringen er å komme i kontakt med hverandre. Det er en av utfordringene vi prøver å ta tak i i denne kampanjen. 

Panelsamtale 

Under lanseringen blir det visning av årets kampanjefilm. Det blir også en panelsamtale med blant annet Geir Jørgen Bekkevold (KrF), statssekretær i justisdepartementet Hanne Caroline S. Iversen (FrP), Ingrid Aspelund (Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom) og Usman Ali Khan (Press). Vi jobber med å få bekreftet noen paneldeltakere til. 

Under lanseringen vil det også bli fremmet flere politiske krav, hvor man definerer ulike ting som må være på plass, for at barne- og ungdomsfrivilligheten på en god måte skal kunne bidra i integreringen av unge flyktninger. 

Arrangementet er åpent for alle. Følg det på Facebook

Kampanjen lages i samarbeid med VON kommunikasjon

#barn #flukt #flyktninger #kampanje #lansering #lnumatch #unge

Publisert 11. oktober 2016

Kontaktpersoner

  • Ingvill Breivik

    Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

    23 31 05 95
    ingvill@lnu.no

Topp