Ane Standal Thoresen, Laura Matalaka, Martine Jahre og Mwanaisha Ngare deltok i første runde av LNUs utvekslingsprogram Right to participate. Foto: Eira Lie Jor/LNU

Vil du reise på utveksling til Kenya med LNU?

Vi søker deltakere til utvekslings-programmet Right to participate. Søknadsfristen er utsatt til 18. november.

Etter jul er det klart for neste runde av LNUs utvekslingsprogram Right to participate. Det betyr også at vi åpner for nye søkere. Vi leter etter to norske deltakere, som har lyst til å bruke et halvår på å lære mer om mekanismene bak utenforskap og radikalisering gjennom Right to participate. 

Dere vil jobbe i team sammen med to kenyanske deltakere, fra vår partnerorganisasjon Youth Alive! Kenya (YAK).

Teamarbeid i Kenya

I et halvt år skal to norske og to kenyanere jobbe sammen med mål om økt ungdomsmedvirkning i våre samfunn. I løpet av utvekslingen vil du lære mer om mekanismer for ungdomsmedvirkning, hva som bidrar til voldelig ekstremisme, og du vil få kompetanse i interkulturell kommunikasjon og organisasjonsbygging.

Deltakerne i den forrige runden med utveksling, jobbet med å lage konferansen Ekstremt engasjert – konferanse om ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme, som du kan se her. Gjennom de to månedene i Norge har deltakerne fått skolering på de ulike temaene, lært mye om ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme og besøkt en rekke lokale prosjekter. De hadde også radiokurs og ble intervjuet av NRK

[metaslider id=2768]

Tidsplan

Vi søker deltakere som er aktivt medlem av en av LNUs eller YAKs medlemsorganisasjoner. Du må være mellom 20 og 28 år, og bli anbefalt av din organisasjon. Du må kunne delta på forberedelseskursene, hele utvekslingsoppholdet og i etterarbeidsperioden. Oppstart er i begynnelsen av januar.

Januar Forberedelseskurs og oppstart
Februar og mars Utvekslingsopphold i Kenya
April og mai Utvekslingsopphold i Norge 
Juni og juli Etterarbeid i egen organisasjon

Utvekslingen innebærer også deltakelse på FK Youth camp i Kampala, Uganda i januar. Den er i regi av Fredskorpset, som finansierer utvekslingen. 

Egenandelen er 6.000 kroner for de norske deltakerne. Dette dekker blant annet forberedelseskurs, midtveisseminar og hjemkomstseminar, reise til og fra Kenya og reiser under oppholdet, bolig, lommepenger, vaksiner og forsikring. Kanskje dette er noe din organisasjon vil (være med å) dekke?

Er dette noe du og din organisasjon ønsker å delta på? Vi ser fram til å høre fra deg.

Søknadsfristen for de norske deltakerne vil være 18. november. Oppstart januar 2017. Her finner du søknadsskjema og nominasjonsskjema.

Ta gjerne kontakt med internasjonal rådgiver Kjersti Kanestrøm Lie om du har noen spørsmål.

#Ekstremtengasjert #kenya #radikalisering #righttoparticipate #ungdom #utveksling #yak

Publisert 17. oktober 2016

Kontaktperson

  • Kjersti Kanestrøm Lie

    Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

    23 31 06 00
    kjersti@lnu.no

Topp