Foto: Gage Skidmore/Flickr

Fortsatt Vesten mot resten?

Trump vant valget - hva skjer egentlig med verden nå? Få svaret den 30. november.

Verden er i rask endring. Heter det u-land, utviklingsland eller det globale sør? Og hvorfor er det egentlig viktig å vite hva som er riktig begrep? Hva skjer egentlig med maktbalansen mellom Kina, USA og Russland, og hvordan påvirker den oss her i Norge?

Dette er bare noen av spørsmålene forsker Øyvind Eggen kommer til å svare på den 30. november, under kurset Fortsatt Vesten mot resten? Eggen er forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) og tidligere fagdirektør i Norad. Han har med andre ord peiling på hva han snakker om.

Forstå for å endre

Det kan være vanskelig å endre internasjonal politikk, og kanskje enda vanskeligere om man forsøker å endre noe som forandrer seg raskere enn man selv klarer å følge med på.

Dette kurset er spesielt relevant for alle organisasjoner som jobber med internasjonale miljø- og utviklingsspørsmål, eller har internasjonale samarbeidsprosjekter, men er åpent for alle som ønsker å lære mer om hvordan det står til i verden i 2016.

Utvikling og makt

Kurset vil ha to hovedbolker:
– Bistand, utviklingspolitikk og makt
– Utviklingspolitikk etter det vestlige hegemoni. Hvor går veien videre?

Kurset tar for seg de viktigste endringene innenfor de ulike feltene. I løpet av kurset skal vi se på hvorfor endringene skjer, og hvordan endringene påvirker norsk utenriks- og utviklingspolitikk.

Dato og tid: 30.november 12.00-16.00. Påmeldingsfristen er 20. november, og kurset er gratis for alle som ønsker å delta. 

For mer informasjon og påmelding sjekk ut kurssiden. Her finner dere også flere andre kurs som LNU skal holde i løpet av høsten. 

#internasjonalt #kompetanse #kurs #verden

Publisert 24. oktober 2016

Kontaktpersoner

  • Ingvill Breivik

    Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

    23 31 05 95
    ingvill@lnu.no

Topp