Her er hele studietur-gjengen foran den norske ambassaden i Kiev. Foto: Timme Ellingjord

Vellykka studietur til Ukraina

14 organisasjoner var med på studietur til Ukraina, for å finne samarbeidspartnere til nye internasjonale prosjekter.

Fra 21. til 25. oktober var vi i LNU og en rekke av våre medlemsorganisasjoner på studietur i Ukraina. 

Målet med studieturen var å få et innblikk i den politiske situasjonen i landet og legge til rette for samarbeid mellom barne- og ungdomsorganisasjoner i Norge og i Ukraina gjennom LNU Demokratimidlene, som er støtteordningen vår knyttet opp mot internasjonalt samarbeid med land i Øst-Europa. 

Sivilsamfunnets daglige kamper

En av de som var med på studietur var Timme Ellingjord fra Natur og Ungdom. Han har tatt en rekke bilder fra turen, noen av dem kan du se i bildegalleriet under. På sin blogg hvittblikk.no skriver han om studieturen. 

– Gjennom studieturen til Ukraina lærte vi mye om hvordan den politiske situasjonen er i Ukraina, og om de daglige kampene sivilsamfunnet kjemper, blant annet mot korrupsjon. 

[metaslider id=2868]

I løpet av studieturen ble det blant annet arrangert en felles middag sammen med det ukrainske landsrådets (NYCU) medlemsorganisasjoner. Det var en mulighet til å bli kjent med ungdom som er aktiv i ulike organisasjoner i Ukraina.

I tillegg til å møte potensielle samarbeidspartnere besto turen av møter med ulike representanter fra myndighetene og det sivile samfunn. Blant annet møtte deltakerne ungdomspartiene Solidarnist og Democratic Alliance, parlamentsmedlemmet Sergey Leshenko, en representant fra EU-delegasjonen til Ukraina og den norske ambassadøren til Ukraina.

14 organisasjoner på tur

De organisasjonene som var representert på turen var: Norges Unge Katolikker, Press, HLFU, Unge Venstre, Natur og Ungdom, Europeisk Ungdom, Røde Kors Ungdom, Grønn Ungdom, barne- og ungdomsgruppa i Norsk revmatikerforbund (BURG), Sosialistisk Ungdom, Spire, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom og 4H.

Alle bilder er tatt av Timme Ellingjord, og er først publisert på bloggen hvittblikk.no.

#demokratimidlene #støtteordning #studietur #ukraina

Publisert 1. november 2016

Kontaktperson

  • Erik Schreiner Evans

    Internasjonal rådgiver, LNU Demokratimidlene

    23 31 05 83
    erik@lnu.no

Topp