Nyvalgt styremedlem i YFJ, Mari Strømsvåg, står helt til høyre i bildet. Foto: European Youth Forum

Mari valgt som styremedlem i European Youth Forum

Mari Strømsvåg (28) har blitt valgt som styremedlem i den europeiske paraplyen for ungdomsorganisasjoner, YFJ.

Mari Strømsvåg (28) fra Arendal er tidligere styremedlem i LNU, med bakgrunn fra ANSA, har blitt valgt som styremedlem i European Youth Forum (YFJ). YFJ er paraplyorganisasjonen til alle de europeiske ungdomslandsrådene.

– European Youth Forum er ungdomsorganisasjoners samlede stemme i Europa, og jeg mener deres rolle blir viktigere hver eneste dag. I en tid med økt usikkerhet og mindre tiltro i demokratiet, er det viktig at ungdommen står samlet og jobber for bedre rettigheter for unge, utviklingsspørsmål, medbestemmelsesrett, forklarer Strømsvåg. 

Vil utvikle organisasjonen

Som styremedlem i YFJ ønsker hun å jobbe med organisasjonsutvikling, rett til deltagelse av unge og eksterne relasjoner med FN og Europarådet.

– European Youth Forum (YFJ) er viktige for norsk ungdom og norsk ungdomsorganisasjoner fordi YFJ jobber for mange av de samme sakene som LNU og norske organisasjoner er opptatt av. Stemmerett for 16-åringer, bedre finansiering av ungdomsorganisasjoner, medbestemmelsesrett og meningsfull deltagelse av ungdom i viktige internasjonale forumer som FN, EU og Europarådet er bare noen av de områdene som LNU og YFJ samarbeider godt på.

Mange av LNUs medlemsorganisasjoner er også medlem i YFJ, gjennom at deres organisasjon også er en del av en paraplyorganisasjon, som igjen er medlem av YFJ. Det gjelder blant andre flere av de politiske ungdomspartiene, speidergruppene, CISV og en rekke andre organisasjoner. 

Her kan du lese mer om Maris kandidatur og hvorfor hun ønsket å stille til valg i YFJ i utgangspunktet. 

#demokrati #Europa #YFJ

Publisert 21. november 2016

Kontaktpersoner

 • Erik Schreiner Evans

  Internasjonal rådgiver, LNU Demokratimidlene

  23 31 05 83
  erik@lnu.no

 • Andreas Borud

  Generalsekretær

  915 97 704
  andreas@lnu.no

Topp