LNU match

Bildet er fra LNUmatch, årets Nord/Sør-kampanje, som handla om unge flyktninger.

LNU søker ny arbeidsgruppe for Nord/Sør-spørsmål

Vil du jobbe med ungdom, fred og sikkerhet i LNU? Bli med i arbeidsgruppa for 2017.

Er du opptatt av ungdom kan spille en positiv rolle i fredsbyggende prosesser? Vil du være med å få norske myndigheter til å gå i front for å inkludere ungdom? Bli med å utvikle LNUs Nord/Sør-informasjonskampanje i 2017! 

Tidligere har arbeidsgruppa vært med på å jobbe fram kampanjene om klimakunnskapsminister Torbjørn Grønn Isaksen før klimatoppmøtet i Paris og LNUmatch, en kampanje med mål om å gjøre det enklere for unge flyktninger og organisasjoner å komme i kontakt med hverandre. 

Ungdom og fred

Neste års Nord/Sør-kampanje skal handle om hvordan vi kan inkludere ungdom i fredsarbeid på en best mulig måte. Kampanjen skal ta utgangspunkt i FNs sikkerhetsråd sin ferske resolusjon om ungdom, fred og sikkerhet, ofte bare kalt 2250-resolusjonen.

Resolusjonen ble laget i samarbeid med ungdom over hele verden, og er blant de første store vedtakene for unges arbeid med fred og sikkerhet på internasjonalt nivå.

Om du vil lære mer om ungdom, fred og sikkerhet, har United Network of Young Peacebuilders (UNOY) laget en guide på engelsk til resolusjonen. Den finner du her.  

Kampanjen skal handle om:

 • Hvilken rolle har ungdom i fredsbyggende arbeid i dag?
 • Hvordan jobber Norge med ungdom og fredsbyggende arbeid i dag?
 • Hvorfor bør Norge jobbe med resolusjon 2250?
 • Resolusjon 2250 som Nord/Sør-spørsmål
 • Radikalisering og ekstremisme i et Nord/Sør-perspektiv

Åpent for alle

Du trenger ikke ha inngående kunnskap om Nord/Sør-problematikk for å bli med i arbeidsgruppa, men du må ha et engasjement og lyst til å jobbe med det. Det er en fordel om du har erfaring med kampanjearbeid fra før, og gjerne fra kampanjeutvikling. Vi trenger kreative hoder!

Alle som er med i en av LNUs medlemsorganisasjoner kan bli med i arbeidsgruppen.

Arbeidsgruppa Nord/Sør møtes rundt en gang i måneden og skal jobbe i perioden januar 2017 – desember 2017. Møtene er på ettermiddag/kveldstid og holdes i LNUs lokaler på Frivillighetshuset i Oslo.

Dersom du ønsker å bli med i arbeidsgruppen tar du kontakt med sentralleddet i din organisasjon slik at de kan nominere deg.

Fill out my online form.

#2250 #AgNS #fred #kampanje #Nord/Sør

Publisert 6. desember 2016

Kontaktperson

 • Ingvill Breivik

  Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

  23 31 05 95
  ingvill@lnu.no

Topp