livsmestring i skolen

Prosjektleder Cecilie Prebensen og nestleder i LNU, Rode Hegstad, på en av workshopene med LNUs medlemsorganisasjoner.

Hvordan kan barn og unge mestre hverdagen bedre?

Klokka 08.00 den 23. januar blir det lansering av LNU-prosjektet Livsmestring i skolen på Frivillighetshuset.

Gjennom hele 2016 har vi i LNU jobbet med prosjektet Livsmestring i skolen, som vi har gjennomført på vegne av Barne- og likestillingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Mandag 23. januar blir det frokost-lansering på Frivillighetshuset på Tøyen fra klokka 08.00 – 09.00 (OBS! Ny dato og nytt klokkeslett). 

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer for å ta imot rapporten vi har laget, og for å holde hvert sitt innlegg. I tillegg blir det en kort innledning om prosjektet, og hvordan vi har jobbet fram rapporten.  

Hvis du tenker at en kort presentasjon av prosjektet blir litt lite, kommer prosjektleder Cecilie Prebensen til å holde en lengre innledning om funnene vi har gjort, og metoden vi har brukt etter frokostmøtet. Det litt lengre foredraget begynner klokka 9. Påmelding til både frokostmøtet og foredraget skjer via skjemaet nederst på denne siden. 

Følg også arrangementet på Facebook

Hva er livsmestring?

Målet med prosjektet har vært å gi et innspill på hvilke ferdigheter barn og unge kan lære for å bedre mestre sentrale utfordringer i hverdagen. Mange sliter med ulike typer stress og press, med mobbing, ensomhet og problemer på hjemmebane. Disse problemene er det viktig at også skolen tar tak i. 

Hvilken rolle kan egentlig skolen spille i å gjøre hverdagen enklere for barn og unge som kjenner på ulike utfordringer? Og hvordan kan undervisningen i skolen bidra til mestring på en best mulig måte?

Det viktigste for oss i dette arbeidet har vært at det er barn og unge selv som får definere hva som er utfordringene, og at deres innspill har vært retningsgivende for alle løsningsforslag. Vi har hatt tett dialog med representanter fra flere av organisasjonene våre, skoleklasser rundt om i landet og flere grupper med eksperter. 

Hvis du synes dette hørtes spennende ut, og ønsker å lære mer om Livsmestring i skolen, meld deg på i skjemaet under.

Arrangementet er dessverre fulltegnet (19.01.17). Ta kontakt med rådgiver Cecilie Prebensen for å høre om mulighetene for etterpåmelding. 

Fill out my online form.

#bld #LiS #livsmestring i skolen #prosjekt

Publisert 13. desember 2016

Kontaktperson

  • Cecilie Prebensen

    Organisasjonsrådgiver, nettverk og utvikling

    995 91 190
    cecilie@lnu.no

Topp