Ane Standal Thoresen, Laura Matalaka, Martine Jahre og Mwanaisha Ngare deltok i første runde av LNUs utvekslingsprogram Right to participate. Foto: Eira Lie Jor/LNU

Lån en utvekslingsdeltaker

Deltakerne i LNUs utvekslingsprogram er klare til å reise Norge rundt og fortelle om ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme.

Vil dere lære mer om hvordan organisasjonen kan bli mer inkluderende og bidra til å forhindre radikalisering? Deltakerne i vårt utvekslingsprogram Right to participate er i januar og februar klare til å reise Norge rundt, og fortelle lokallag, fylkeslag eller sentralledd om ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme. 

Hvem er de radikaliserte ungdommene?

Radikalisering og voldelig ekstremisme er et tema som diskuteres og  i de fleste verdenshjørner idag. Det er flere misoppfatninger om hvem som faktisk lider mest under disse terrorgruppene og hvem disse radikaliserte ungdommene er.

LNU har i høst startet opp Right to Participate – en utveksling mellom Norge og Kenya om ungdom, radikalisering og voldelig ekstremisme. I oktober arrangerte de fire deltakerne fra de to landene konferansen Ekstremt Engasjert, hvor en del av konklusjonen handlet om viktigheten av inkluderende ungdomsorganisasjoner – at vi når ut til alle grupper i det norske samfunnet når vi rekrutterer.

På dette kurset kan dere lære:

 • Hva er egentlig ekstremisme og voldelig radikalisering?
 • Hvordan blir egentlig ungdommer radikalisert? 
 • Hvordan kan dere jobbe for at deres organisasjon blir mer mangfoldig og representativ for samfunnet vårt?
 • Hvordan jobber ungdomsorganisasjoner i Kenya for å motvirke ekstremisme og voldelig radikalisering

#ekstremisme #foredrag #innledning #kurs #radikalisering #righttoparticipate #ungdom

Publisert 14. desember 2016

Kontaktperson

 • Kjersti Kanestrøm Lie

  Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

  23 31 06 00
  kjersti@lnu.no

Topp