Grunnstøtte-kaka til den unge frivilligheten har blitt større. Det må feires! Foto: Wikimedia commons

Feiring av grunnstøtte og åpning av ny støtteordning

Tirsdag klokka 08.00 feirer vi 10 millioner ekstra til barne- og ungdomsorganisasjonene. Samtidig åpner vi ny støtteordning for søknader.

I budsjettavtalen mellom regjeringspartiene, KrF og Venstre fikk den unge frivilligheten økt den nasjonale grunnstøtten med 10 millioner kroner. Tirsdag 24.01 inviterer vi i LNU til frokost, kaffe og kake for å feire! Vi lover ballonger, partyhatter og god stemning. 

– Økningen i den nasjonale grunnstøtten er kjempeviktig for den unge frivilligheten, og dette er noe vi er veldig stolte av å ha fått på plass, sier styreleder i LNU, Stian Seland. 

Venstre og KrF kommer

Trine Skei Grande fra Venstre og Geir Jørgen Bekkevold fra KrF kommer for å høre innlegg fra flere av LNUs medlemsorganisasjoner om hvorfor grunnstøtten er så viktig for den unge frivilligheten. 

Blant annet kommer Tora Voll Dombu fra Norges bygdeungdomslag (NBU) og Tuva K. Widskjold fra Changemaker for å fortelle hva økt grunnstøtte betyr for deres organisasjoner. Bygdeungdomslaget har hatt en stor medlemsvekst de siste årene, men har likevel ikke fått noe særlig mer i nasjonal grunnstøtte. For organisasjoner som NBU er det derfor ekstra viktig at grunnstøtten økes. Seland er opptatt av å forklarer hva økt grunnstøtte faktisk betyr for den unge frivilligheten. 

– Mer grunnstøtte betyr at flere lokallag kan få besøk, flere nasjonale konferanser og seminarer og flere skolebesøk. Dette er penger som går direkte til driften av barne- og ungdomsorganisasjonene, sier Seland. 

Følg eventet på Facebook

Herreløs arv, eller noe helt annet? 

I desember falt også de siste brikkene på plass når det kommer til å få på plass den nye støtteordningen vår, som enn så lenge heter LNU Herreløs arv. Tirsdag kommer vi til å åpne for søknader for aller første gang. I tillegg vil det være mulig å komme med navneforslag til støtteordningen. 

– Vi har hatt mange diskusjoner internt i LNU om hva ordningen burde hete, men vi har ikke helt funnet det perfekte navnet enda. Derfor bli vi veldig glade for alle innspill vi kan få, sier Seland. 

#feiring #grunnstøtte #herreløs arv

Publisert 23. januar 2017

Kontaktpersoner

 • Jan Halvor Vaag Endrerud

  Politisk rådgiver, nasjonale spørsmål

  478 41 640
  halvor@lnu.no

 • Rine Holmsen

  I permisjon-Avdelingsleder, forvaltning.

  23 31 05 87
  rine@lnu.no

Topp