Geir Jørgen Bekkevold, Stian Seland og Trine Skei Grande skjærer opp grunnstøttekaka - som nå har blitt 10 millioner større. Foto: Jarand Ullestad/LNU

– Grunnstøtten er hjertet i organisasjonen vår

Tirsdag feira vi at kaka til den unge frivilligheten har blitt større - og at Venstre og KrF fikk til en økning på 10 millioner av den nasjonale grunnstøtta.

Det var fullt hus hos oss i LNU da vi samla den unge frivilligheten til feiring av økt nasjonal grunnstøtte, som kom på plass etter budsjettforliket mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre i vinter. Trine Skei Grande fra Venstre og Geir Jørgen Bekkevold var på plass, for å bli takket for innsatsen de har lagt inn for å få de ti millionene på plass. 

– Ingen andre får til så mye, med så lite penger, som det barne- og ungdomsfrivilligheten gjør, sa styreleder i LNU, Stian Seland under feiringen. 

– Demokratiet vårt står og faller på grunnstøtten

10 millioner er ikke så mye i et statsbudsjett, men det er mye penger for barne- og ungdomsorganisasjonene. Ingen vet det bedre enn den unge frivilligheten selv. Under feiringen oppsummerte leder i Changemaker, Tuva Krogh Widskjold hvorfor det er så viktig å øke grunnstøtten:

– Det finnes andre midler der ute, mye takket være dere i LNU, som lar oss lage kampanjer – men demokratiet vårt, selve hjertet i organisasjonen, står og faller på grunnstøtten. En økning i grunnstøtten betyr for oss at matbudsjettet for et sentralstyremøte, der rundt 15 munner skal mettes, kan økes fra dagens 200 kroner og at vi også i år kan få leie en skole der vi kan ha årssamlingen vår på. At vi kan sponse reisen dit, så også unge uten rike foreldre kan være en del av organisasjonen, sa Widskjold. 

Leder i Norges bygdeungdomslag (NBU), Tora Voll Dombu, fulgte opp med at grunnstøtta gjør det enklere for organisasjoner som NBU å 

– Vi i Norges bygdeungdomslag jobber for at det skal bli morsommere å være ung også på små steder. Det hadde vi aldri klart uten grunnstøtta, som gjør at vi kan ha et sekretariat som kan svare på de rareste spørsmålet sa hun.

– Knus mytene 

Både Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og Trine Skei Grande (V) var klare på hvor viktig det er for den unge frivilligheten å få frie, midler, heller enn prosjektmidler. Skei Grande sa at hun kom til å jobbe for at grunnstøtta skal fortsette å vokse. Men for å få til det, var hun opptatt av at den unge frivilligheten må bidra til å få satt det på dagsorden. 

– Hjelp til med å knuse mytene om barne- og ungdomsfrivilligheten. Den første myten er at det bare er eliten som er med i organisasjonene. Alle vi som har vært en del av en barne- og ungdomsorganisasjon vet at det ikke bare er eliten. Det andre er myten om at prosjektstøttemidler går til aktivitet, og frie midler går til byråkrati. Det vet vi også at ikke stemmer, sa Skei Grande. 

[metaslider id=3898]

 

#feiring #grunnstøtte #herreløs arv #kake #krf #støtte #venstre

Publisert 24. januar 2017

Kontaktpersoner

  • Jan Halvor Vaag Endrerud

    Politisk rådgiver, nasjonale spørsmål

    478 41 640
    halvor@lnu.no

Topp