Deler av Noereh, her sammen med skuespiller Ulrikke Falch, som spiller Vilde i serien Skam. Foto: Noereh

– Gjennom Noereh kan vi være stolte samer sammen

Den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh er etableringsmedlem i LNU. Burde dere også være det?

Isalill Simonsen Kolpus er leder i den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh. 6. februar feirer hun og resten av organisasjonen den samiske nasjonaldagen. 

– Lahkoe biejjine! Vuorbbe beijvijn! Lihkku beivviin! Gratulerer med dagen, sier en stolt Simonsen Kolpus. 

– Bygge fellesskap

Noereh er etableringsmedlem i LNU, og en organisasjon som jobber for å bygge fellesskap mellom samisk ungdom i Norge. 

– Noereh er en partipolitisk uavhengig organisasjon for unge samer på norsk side av Sápmi. Vi ønsker både å være en møteplass for unge samer og å være en stemme for samisk ungdom, sier Simonsen Kolpus. 

Som andre ungdomsorganisasjoner, merker de at en del av hovedutfordringen er å få folk til å møte opp første gang. Noereh er en relativt fersk organisasjon, som jobber med å etablere seg flere steder i landet. 

– Det vanskeligste er å få de unge til å møte opp og engasjere seg den første gangen. Når de først kommer oppdager vi at de syns det er utrolig kult å henge med andre samer, og da er det gjort, forteller hun.  

– Være stolte sammen

– Ofte sitter man alene med 2-3 samiske venner eller kanskje ingen, og da kan terskelen for å møte opp første gangen være veldig høy. Men, det er jo nettopp derfor Noereh eksisterer – at man skal kunne henge med flere samer, sier hun entusiastisk. 

Og det er nettopp arbeidet med identitet og fellesskap som er spesielt viktig for Noereh! 

– Gjennom å være med i Noereh kan man styrke sin egen identitet, henge med andre kule samer og være stolte sammen.

Noereh er etableringsmedlemmer i LNU – noe som betyr at de jobber med å bli vanlig medlem hos oss. Burde din organisasjon også være med i fellesskapet til den unge frivilligheten? Les mer om medlemsskap, og søk om å bli medlem før 28. februar. 

#Noereh #organisasjonsutvikling #Sapmí

Publisert 6. februar 2017

Kontaktpersoner

  • Cecilie Prebensen

    Organisasjonsrådgiver, nettverk og utvikling

    995 91 190
    cecilie@lnu.no

Topp