Vi skal øke valgdeltakelsen – og vi vil ha deg med på laget

I år skal vi i LNU lage valgkampanje for å øke valgdeltakelsen til førstegangsvelgere ved stortingsvalg.

Det kjennes kanskje litt tidlig å tenke på valget, men det er bare litt over et halvt år til 11. september. Det er ikke første gang vi i LNU skal gjennomføre en kampanje for å få unge til å bruke stemmeretten sin, men denne gangen har vi satt oss enda høyere mål enn vi har gjort tidligere.

Målet er å øke valgdeltakelsen blant førstegangsvelgere i stortingsvalg, og vi trenger hjelp fra dere i organisasjonene for å få det til.  

Frivillige over hele landet 

Vi skal rekruttere frivillige over hele landet, og fra hele spekteret av LNUs medlemsorganisasjoner, som vil være med på å lage tidenes valgkampanje. Tanken er at de frivillige selv skal være førstegangsvelgere, og skal jobbe med sine nettverk, for å få flest mulig av sine bekjente til å stemme ved valget. 

– Hvis medlemsorganisasjonene våre blir med og jobber aktivt for dette, er jeg temmelig sikker på at vi klarer å nå målene vi har satt oss. I tillegg til dette jobber vi med å få på plass en rekke andre samarbeidspartnere, som forhåpentligvis vil komme på plass i løpet av våren, sier generalsekretær i LNU, Martin Ulvestad Østerdal. 

I tillegg til å rekruttere frivillige over hele landet, skal det gjennomføres flere andre tiltak for å få opp valgdeltakelsen. 

Støtte fra valgdirektoratet

Kampanjen har fått 850.000 kroner i støtte fra Valgdirektoratet, og er et av 15 prosjekter som har fått støtte til informasjonstiltak rundt valget i år. 

– Dette er vårt viktigste virkemiddel for å fremme interessen for demokrati og valg, og det har vært et stort mangfold i søknadene. Vi har vektlagt organisasjoner og tiltak vi tror kan nå målgruppen. Det er aktører som henvender seg til de prioriterte målgruppene gjennom det vi ser som gode kanaler sier direktør i Valgdirektoratet, Bjørn Berg, i en pressemelding

Vil du lære mer? 

Vi er fremdeles i oppstartsfasen av prosjektet, men er allerede nå interessert i å høre fra folk som er interessert i å være med på å lage kampanje, eller som har tips og ideer til hvordan vi kan lage en best mulig kampanje. 

Hvis du skal stemme for første gang i stortingsvalg til høsten, eller kjenner noen som skal det, vil vi gjerne prate med deg eller noen du kjenner som er i riktig aldersgruppe. 

Fill out my online form.

#demokrati #kampanje #medlemsorganisasjon #stemmerett #valg

Publisert 28. februar 2017

Topp