Vil du ha flere glade lokallagsaktivister i organisasjonen din? Sørg for at søknaden til Frifond organisasjon blir knallbra! Bildet er fra en gratiskonsert med Samsaya på Barne- og ungdomssenteret på Holmlia (BUSH). Foto: Borghild Ree Strand/Frifond

Ti tips til deg som skal søke Frifond organisasjon

Å søke om støtte fra Frifond organisasjon er ikke alltid like enkelt. Les tipsene og lever en søknad før 15. april.

Det er 15. april som er fristen for å søke om støtte gjennom Frifond organisasjon. Dette er ti tips til deg som skal søke om Frifond-penger til organisasjonen din. Frifond organisasjon er penger som sentralleddet i organisasjonen får, og som de skal fordele videre til sine lokallag.

Disse tipsene er nyttige for alle, men er kanskje ekstra nyttig for deg som ikke har søkt om støtte før.

Tips 1: Vær ute i god tid. Det tar litt tid å få på plass alt som trengs for å søke om penger fra Frifond organisasjon, og vi anbefaler at du begynner å tenke på alle elementene som må på plass allerede nå. 

Tips 2: Sjekk at dere oppfyller alle kravene for å få støtte. Dette er lurt å gjøre før dere setter i gang med søknadsskrivingen. 

Organisasjoner som skal søke om støtte må være:

  • nasjonale, frivillige og demokratiske
  • drive med barne- og ungdomsarbeid.
  • ha minst fem lokallag fordelt på to fylker eller mer
  • ha 200 eller flere tellende medlemmer

Organisasjoner med begrenset rekrutteringsgrunnlag, for eksempel diagnoseorganisasjoner eller organisasjoner for etniske grupper, må ha minst tre lokallag i to fylker og 100 medlemmer eller flere. Hvis dere ikke oppfyller kravene for å få støtte fra Frifond organisasjon, anbefaler vi dere å oppfordre lokallagene deres til å søke om støtte fra Frifond barn og unge (ekstern side). 

Miljøagentene er en av organisasjonene som får støtte fra Frifond organisasjon. Her fra møtet mellom LNU og Barnas klimapanel i 2016.

Tips 3: Les gjennom det som står på nettsidene våre. Vi har både en side for ofte stilte spørsmål som også inneholder innføringsvideoer med alt som er greit å vite, og en sjekkliste for hva som må være med i søknaden på nettsidene våre. Vi anbefaler at du bruker begge aktivt mens du jobber med søknaden.

Tips 4: Les retningslinjene nøye. De er litt kompliserte, og kan kanskje kjennes tunge å komme seg gjennom. Vi anbefaler likevel at du leser dem nøye, da det gjør søknadsprosessen enklere for deg, og sjansen for å få støtte til din organisasjon større. Du finner retningslinjene her, og kan laste de ned hvis du ønsker.

Tips 5: Spør om hjelp. Vi har en egen rådgiver som kun jobber med Frifond organisasjon. Hun kan svare på spørsmål, eller hjelpe dere med søknaden hvis dere synes noe er vanskelig eller trenger råd. Kontaktinformasjonen hennes finner dere nederst på denne siden. Hvis hun ikke er tilgjengelig har vi mange andre rådgivere som også kan hjelpe dere med søknaden. 

Tips 6: Ta en kikk på tidslinja for Frifond organisasjon. Det er mange begreper og frister å holde styr på for organisasjoner som får støtte fra Frifond organisasjon. Tidslinja vår gir en oversikt over når det er rapportfrister, når pengene må deles ut innen og annen informasjon som er viktig å få med seg.

Pengene fra Frifond organisasjon går til lokal aktivitet i organisasjoner over hele landet. Her er Gran og Brandbu bygdeungdomslag i gang med en tevling. Foto: NBU

Tips 7: Ta også en kikk på ordlista vår. Den forklarer ord og begreper som kanskje er vanskelig å skille fra hverandre, eller vanskelige å forstå i seg selv. Ordlista finner du her

Tips 8: Jobb med søknaden gjennom hele året. Sørg for å ha gode systemer for å ta vare på rapporter fra lokallagene, og før regnskap for Frifond-midlene etter hvert som midlene deles ut. Det gjør søknadsjobben mye mindre når søknadsfristen nærmer seg!

Tips 9: Ta vare på de gode eksemplene på aktiviteter. I rapporten skal dere levere minst ett eksempel på en aktivitet pengene har blitt brukt på. Dette eksempelet må også ha med et bilde. Ved å samle inn eksempler fra lokallagene fortløpende gjennom året, sparer dere mye tid når rapporten skal leveres. Husk å spørre lokallagene om bilder, og sjekk om bildene kan brukes av LNU i ettertid. 

Tips 10: Hent inspirasjon fra andre. Et utvalg av organisasjonene våre forklarer her hvordan de pleier å fordele pengene til sine lokallag. Her kan du finne inspirasjon, for eksempel hvis dere skal revidere deres egne retningslinjer for fordeling av penger fra Frifond organisasjon. 

#frifond #frifond organisasjon #lokallag #støtteordning

Publisert 14. mars 2017

Topp