Andreas Borud kommer fra stillingen som LNUs politiske rådgiver på nasjonale spørsmål, og overtar som generalsekretær til høsten. Foto: Jarand Ullestad/LNU

Andreas Borud (25) blir ny generalsekretær i LNU

- Jeg kan knapt se for meg noe mer meningsfylt enn å jobbe for unges frivillige engasjement og for deres rett til å bli hørt.

Andreas Borud (25) blir ny generalsekretær i LNU fra 1. oktober 2017. Han har tidligere sittet i LNUs styre, og kommer fra stillingen som LNUs politiske rådgiver på nasjonale spørsmål.

— Jeg gleder meg enormt, og det er en ære å få styrets tillit til å lede LNU i tre år. Dette er en organisasjon med dyktige ansatte, en stolt historie og stort potensiale. Å være generalsekretær i LNU er drømmejobben, sier Borud. 

— Vokst opp i den unge frivilligheten

Borud har bred bakgrunn fra frivilligheten, men har brukt mest tid i Elevorganisasjonen, hvor han satt som leder fra 2011 til 2012. 

— Jeg har selv vokst opp i barne- og ungdomsfrivilligheten. Derfor kan jeg knapt se for meg noe mer meningsfylt enn å jobbe for unges frivillige engasjement og for deres rett til å bli hørt.

— Den unge frivilligheten er i voldsom vekst, LNU får store politiske gjennomslag og vi har aldri gjort mer for medlemsorganisasjonene våre. Det blir utrolig gøy å jobbe for å styrke LNU i årene som kommer. 

— Vi gleder oss

Borud overtar stillingen etter Martin Ulvestad Østerdal, som har vært generalsekretær i LNU de siste årene. Styreleder Stian Seland er svært fornøyd med at Borud har takket ja til å ta over etter Østerdal.

— Andreas har bred erfaring fra LNU, og har bakgrunn som leder for en av LNUs medlemsorganisasjoner. I tillegg til det har han et skarpt politisk hode og er en god retoriker. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en strålende jobb som generalsekretær, sier Seland.

#Andreas Borud #Elevorganisasjonen #frivillighet #generalsekretær #ungdom

Publisert 26. april 2017

Pressebilde:

Topp