Matilde Clemetsen er ny klimadelegat. Foto: Jarand Ullestad/LNU

Matilde er ny klimadelegat

Matilde Clemetsen er valgt som ungdomsdelegat på klima, og blir en offisiell del av den norske delegasjonen. Søndag reiser hun til Bonn.

Matilde Clemetsen fra Spire ble valgt som ny klimadelegat på Barne- og ungdomstinget forrige helg. Allerede på søndag reiser hun til mellomforhandlingene i Bonn, som en offisiell del av den norske delegasjonen.

– Jeg gleder meg aller mest til å samle barne- og ungdomsorganisasjoner i Norge og finne temaer vi er enige om og som vi kan jobbe om å for formidle videre, samt å finne likheter mellom det vi jobber med her i Norge, med folk fra hele verden. Klimasaken er global, og det finnes barn og unge over hele verden som engasjerer seg innenfor den samme tematikken. Det finnes ikke noe som er mer inspirerende å oppleve, sier Clemetsen.

– Brenner for klimarettferdighet

Clemetsen er opptatt av at land som Norge, som har muligheten til å utvikle smarte klimaløsninger, skal være flinke til å dele både av kunnskapen og de nye løsningene. 

– Jeg brenner for klimarettferdighet, og gleder meg til å jobbe med ulike aspekter innen det. Det er et bredt tema, som spenner seg fra likestilling, til finansiering og ambisjonsøkning. Vi er så heldige her i Norge at vi har kapasiteten til blant annet å utvikle smarte klimaløsninger, som vi både skal bruke selv og dele med andre som har mindre kapasitet til å takle klimaendringene, forklarer hun.

Selv om hun gleder seg, tror hun også det blir utfordrende å være ungdomsdelegat.

– Det blir sikkert utfordrende å ville være overalt, samtidig. Det er så mange man kan snakke med, høre på, og så mange temaer man engasjere seg i. Da må jeg finne en god balanse mellom de jeg vil lytte til og de beslutningstakerne jeg vil påvirke.

#bonn #forhandlinger #klima #Spire #ungdomsdelegat

Publisert 4. mai 2017

Kontaktpersoner

Topp