- Hæ, er du kristen?! Slik reagerer skuespillerene i forestillingen Filter når Christian forteller om sin tro i en historie og filosofi-time.

– Dette prosjektet har gitt veldig mye til organisasjonen

Ny generasjon har fått 200.000 av LNU Kultur til forestillingen Filter - en forestilling om det å tørre og være seg selv. Vil dere gjøre noe liknende?

Åtte skuespillere står samlet, helt foran i Markus kirke på St. Hanshaugen i Oslo. Det er litt under en time til de skal spille forestillingen Filter – er du bra nok? De velger da å spille gjennom avslutningsscenen en siste gang. Allerede innøvde dansetrinn repeteres nok en gang, til alt sitter som det skal. 

– Vi har lært utrolig mye om det å stå på en scene av å være med på denne forestillingen, forteller Sara Pettersen. 

Sara Pettersen i rollen som Henriette.

Hun spiller karakteren Henriette i stykket. Henriette er den mest idealistiske av elevene i den fiktive klassen – som blant annet har sørget for at klassen har eget kildesorteringssystem, med intet mindre enn 16 ulike sorteringsalternativer.

Forestillingen handler egentlig om kristne Christian, som går i klasse med folk som verken deler eller forstår troen hans.  Sammen med partygutten Felix, kjæresten hans Sofie, idealistiske Henriette, anime-frelste Sticky og venninnene Grace og Michele skaper skuespillerene en karikert, men troverdig forestilling om det å finne seg selv, og sin egen tro. 

Støtte til turné og forestilling 

Ny Generasjon har fått 200.000 kroner i støtte fra LNU Kultur til å sette opp forestillingen og reise på turné. De neste ukene skal gjengen reise rundt i hele Sør-Norge, og sette opp forestillingen på 14 ulike steder. 

– Vi har fått god respons på forestillingen, men har hatt forskjellig oppmøte. Noen steder har det vært flere hundre i salen, andre steder langt færre, forteller Pettersen. 

De har blitt svært godt kjent med hverandre i arbeidet med stykket, noe som synes på scenen. For å få stykket i havn før premieren har de alle måttet bidra i alle ledd.  

– Gruppa har skrevet stykket selv, og alle har fått bidra med sitt budskap. Vi har også laget kulisser, kostymer og alt selv. Vi har hatt med oss en regissør, men siden han ikke kunne være med på turneen, og vi har fått være med å forme stykket selv, har vi fått mye eierskap til prosjektet, sier Pettersen. 

June Rød i rollen som Guro – også kalt Sticky.

Spennende å gjøre ting litt annerledes 

David Haddeland er daglig leder i Ny Generasjon, organisasjonen som har søkt om penger til å sette opp stykket. Han er veldig fornøyd med resultatet, og ikke minst hva det gir tilbake til organisasjonen. 

– Vi har samtaler med publikum etter forestillingene, om hvordan de opplevde stykket, deres hverdag og hvordan de kan engasjere seg i Ny Generasjon, forteller Haddeland. 

Denne typen forestillinger er noe organisasjonen ikke har gjort mye av tidligere. 

– Vi har fått jobbe på en kreativ måte og det har gitt veldig mye til organisasjonen. For oss har det åpnet en verden av muligheter, og det er spennende å gjøre ting litt annerledes, sier han. 

[metaslider id=5198]

Vil dere gjøre det samme? 

Filter har fått støtte fra LNU Kultur. Neste søknadsfrist for støtteordningen er 15. mai. Les mer om hvordan dere kan få støtte til deres prosjekt her: 

LNU Kultur

#forestilling #kultur #LNU Kultur #ny generasjon #prosjekt #Prosjekteksempel #teater

Publisert 5. mai 2017

Kontaktperson

  • Rine Holmsen

    I permisjon-Avdelingsleder, forvaltning.

    23 31 05 87
    rine@lnu.no

Topp