Spire jobber med matsikkerhet - både her i Norge og globalt. Med disse kuttene vil det bli vankseligere for organisasjonen å spre informasjon om matsikkerhet. Foto: Spire

Spire fikk 50.000 til å lage festival på verdens matdag

Tenker du på å gjøre noe liknende? 1. juni er siste frist for å søke støtte fra LNU Informasjonsstøtta Nord/Sør før sommeren.

Høsten 2016 arrangerte Spire festivalen MatBeat, en feiring av verdens matdag, sammen med Utviklingsfondet og FIAN. De fikk 50.000 kroner i støtte fra LNU Informasjonsstøtta Nord/Sør – noe som bidro til at festivalen ble en suksess. 

– Arrangementet ble en kjempesuksess, med over 1000 besøkende. Feiringen fant sted i Botanisk Hage, hvor de besøkende fikk lære om hvorfor belgfrukter er viktig for at vi skal klare å produsere nok næringsrik mat for hele verden, er oppsummeringen fra organisasjonssekretær Mathias Malmgren. 

To stykker som koser seg på Spires markering av verdens matdag 2016. Arrangementet ble gjennomført med midler fra LNU Informasjonsstøtta Nord/Sør. Foto: Spire

Nådde ny målgruppe

– Vi klarte med dette arrangementet å nå ut til en ny og stor målgruppe som vi ellers ikke treffer like ofte, og vi vil på det varmeste å anbefale alle som har ideer til arrangementer som handler om Nord/Sør å søke denne støtteordningen, sier han. 

Siste søknadsfrist før sommeren er 1. juni. Demokratiske barne- og ungdomsorganisasjoner kan søke om inntil 50.000 kroner. Om to eller flere organisasjoner går sammen, kan dere søke opptil 100.000. 

Les mer om hvordan du kan søke støtte.

#LNU Informasjonsstøtta Nord/SØR #Nord/Sør #Prosjekteksempel #søknadsfrist #Spire #støtteordning

Publisert 18. mai 2017

Topp