Norges Speiderforbund er en av organisasjonene som får støtte til sine lokale lag og foreninger gjennom Frifond organisasjon. Foto: Kjetil Jøssang/Norges Speiderforbund

Her er fordelingen av Frifond organisasjon for 2017

127 millioner fordelt på nesten 100 ulike organisasjoner. Sjekk hvor mye din organisasjon fikk.

Fordelingen av midlene fra Frifond organisasjon 2017 er klar – og i år har vi fordelt over 127 millioner kroner til nesten 100 ulike frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. Pengene skal gå til å skape aktivitet for barn og unge i rundt 10 000 lokallag over hele landet. 

– Pengene organisasjonene får gjennom Frifond er kanskje den viktigste støtten lokallagene får gjennom hele året. Med slike ordninger sikrer vi at barn og unge over hele landet får meningsfulle fritidstilbud, sier generalsekretær i LNU, Martin Ulvestad Østerdal. 

– Utrolig viktig

LNU har delt ut penger gjennom Frifond organisasjon i over femten år, og denne støtteordningen har gitt mange tusen lokallag muligheten til å gjennomføre drømmeprosjektene sine.

– Pengene fra Frifond organisasjon er utrolig viktig for den unge frivilligheten. Vi som har vært aktive i en barne- og ungdomsorganisasjon vet hvor viktig det er for lokallagene å ha muligheten til å kontrollere sin egen, selvstendige økonomi, og har muligheten til å bestemme hva deres egne penger skal bli brukt til, sier Ulvestad Østerdal.  

Tre nye organisasjoner

I år er det tre organisasjoner som ikke har fått støtte gjennom ordningen før: Spire, Re:Act og Norges Fjordhestlag. 

– Å se at vi får flere organisasjoner som oppfyller søknadskravene i Frifond organisasjon er det veldig godt tegn for den unge frivilligheten. Barne- og ungdomsorganisasjonene i Norge er i vekst, og det gjør oss i LNU veldig glade, sier Ulvestad Østerdal. 

Organisasjonene som ikke har aktive lag i nok fylker, eller nok tellende medlemmer oppfordres til å bruke Frifond barn og unge aktivt. Det er en støtteordning som gir uorganiserte barn og unge, eller lokale lag av organisasjoner som ikke er store nok til å søke Frifond organisasjon, støtte til å drive med aktiviteter lokalt der de holder til. 

De ti største mottakerne i 2017: 

Organisasjon Tildelt sum: 
Ungdom og fritid 9 577 494
DNT ung 8 416 323
Søndagsskolen Norge 5 814 890
Acta – barn og unge i Normisjon 5 385 517
Norges Jeger- og fiskerforbund – ung 5 320 803
Det frivillige skyttervesen 5 315 428 
4H 4 861 030
Hyperion – N4F 3 844 678
KFUK-KFUM 3 760 115
Pinsevennenes barn og unge 3 687 891

Du kan laste ned hele lista nederst på denne siden. Lurer dere på hvordan dere skal fordele pengene best mulig i organisasjonen? Ta en kikk på disse eksemplene

#frifond #frifond organisasjon #organisasjon #penger #støtteordning

Publisert 21. juni 2017

Topp