Foto: Jarand Ullestad/LNU

Sammen for den unge frivilligheten

Gratulerer til Erna Solberg og regjeringen med fornyet tillit! Dere har fått til mye bra for den unge frivilligheten den siste perioden, men vi har fremdeles høye forventninger til veien videre.

Gratulerer så mye til Erna Solberg og regjeringen! LNU ser frem til et fortsatt godt samarbeid for å sikre alle barn og unge i Norge tilgang på gode fritidsaktiviteter, og gleder oss til å se hva vi kan få til sammen for den unge frivilligheten de neste årene.

Nå som valget er unnagjort er det klart for forhandlinger om samarbeid, regjeringsplattform og ikke minst, politikk! Jeg har høye forventninger til hva regjeringen kan gjøre for den unge frivilligheten.  

Unik verdi

Barne- og ungdomsfrivilligheten spiller en unik rolle i det norske samfunnet. Over hele landet skaper organisasjonene arenaer hvor barn og unge kan oppleve mestring, vennskap og en meningsfull fritid.  

For mange er organisasjonene også deres første møte med medvirkning, demokrati og frivillighet. Og nettopp derfor må regjeringen legge til rette for at den unge frivilligheten skal kunne vokse og inkludere flere. Den unge frivilligheten rekrutterer bredt, og har stor verdi for barn og unge over hele landet både som en fritidsarena og som grunnstein i den norske frivilligheten og demokratiet.

Regjeringen har levert

Sammen med KrF og Venstre har regjeringen økt pengestøtten til barne- og ungdomsorganisasjonene de siste årene. I fjor fikk vi 10 millioner mer i grunnstøtte, et sårt tiltrengt løft i en støtteordning som har stått stille altfor lenge.

Disse pengene bidrar til at flere kan delta på aktiviteter i organisasjonene våre. For eksempel gir mer frie midler mulighet til å ha lavere deltakeravgift eller lage reisestøtteordninger slik at personlig økonomi ikke hindrer barn i å delta på leir.

Fortsatt høye forventninger

Vi i LNU har høye forventninger til regjeringen fremover. Barne- og ungdomsorganisasjonene har behov for mer penger til sine aktiviteter for å fortsette veksten. Mye aktivitet skjer lokalt der barn og unge bor.

Vi mener derfor at regjeringen må styrke Frifond, den støtteordningen som når 8800 lokallag over hele landet og som gir barn og unge mulighet til å skape sine egne fritidsaktiviteter der de bor.  

#frifond #frivillighet #meninger #politikk

Publisert 19. september 2017

Topp