Alle sa de skulle komme, men ingen dukket opp..

To år siden historisk FN-resolusjon

I dag er det to år siden FNs sikkerhetsråd vedtok resolusjon 2250 om ungdom, fred og sikkerhet. Fortsatt er lite gjort i Norge for å sette resolusjonen ut i livet.

Toårsdagen markerer også slutten på årets Nord/Sør-kampanje «Skru på lyden!». I løpet av tre uker har de to kampanjefilmene våre blitt sett av over 50 000, og Marius Abrahamsen sin slampoesi er delt av 300 personer og organisasjoner. Vi har fått flere nye medlemmer i 2250-nettverket, og fire av ni ungdomspartier har så langt vedtatt uttalelsen vår med krav om at Norge lager en handlingsplan på resolusjonen.

Resolusjonen ble vedtatt av FNs sikkerhetsråd 9. desember 2015 og er en juridisk bindende resolusjon for alle land. Spørsmålet er altså ikke om Norge skal implementere resolusjon 2250, men hvordan.

Selv om kampanjeperioden nå er over kommer LNU selvsagt til å fortsette arbeidet med å gjøre resolusjonen kjent og få norske myndigheter til å implementere den.  

Har du aldri hørt om resolusjonen før? Et bra sted å starte er å se denne filmen: 

Rode forklarer resolusjon 2250

Skru på lyden-kampanjen har fått en kjemperespons 🎉 og over 40 000 har sett Marius' slam på en liten uke. På 2 minutter forklarer Rode litt mer om hva det handler om!

Posted by Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) on 29. november 2017

Mer informasjon om hva du og din organisasjon kan gjøre finner du på nettsida skrupålyden.no

Bli med på laget! 

LNU har opprettet et eget nettverk for organisasjoner som vil jobbe med, eller støtte arbeidet med, resolusjonen. Det eneste dere trenger å gjøre for å bli med er å sende en mail til jarle@lnu.no 

Les mer her: 

#2250 #skru på lyden

Publisert 9. desember 2017

Kontaktpersoner

 • Ingvill Breivik

  Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

  23 31 05 95
  ingvill@lnu.no

 • Stian Skarheim Magelssen

  Politisk rådgiver, internasjonale spørsmål

  994 16 681
  stian.magelssen@lnu.no

Topp