Det føles kanskje litt slitsomt å skrive Frifond-rapport, men vit at vi heier på deg!

Tips til deg som skal levere Frifond organisasjon-rapport

15. januar er det frist for å levere rapport for Frifond organisasjon. Her er det du trenger å vite for å få rapporten i land innen fristen.

Det er den tiden på året igjen – tiden for å levere rapporten på hva dere egentlig har brukt pengene dere fikk gjennom Frifond organisasjon på. Fristen er den 15. januar – altså på mandag. Her har vi samlet en rekke nyttige tips og innspill til deg som kanskje er litt stressa.

Tips 1: Finn ut hva som egentlig må være med i rapporten 

Det er fem ting som må være med i Frifond organisasjon-rapporten: 

  • Hvor mange lokallag som har fått støtte
  • Hvilke fylker lokallagene som har fått støtte hører til
  • Hvor mye penger som har blitt fordelt. Dette tallet kan oppgis per fylke. 
  • Hvor mye har dere har tatt ut i administrasjonsandel
  • Hvor mye dere penger dere ikke har fått delt ut (såkalt restmidler) 

I tillegg til dette må dere skrive en koselig liten sak om en aktivitet eller et lokallag som har brukt Frifond-midlene på noe hyggelig i løpet av året. Det kan være alt fra en spillkveld til et lokallagsseminar. Dere må også huske å levere et bilde som passer til teksten. 

Tips 2: Les det som står på nettsida 

Vi har forsøkt å legge ut den informasjonen som er nødvendig om Frifond organisasjon på våre nettsider. Så dette tipset høres kanskje litt banalt ut, men det er ganske lurt. Den viktigste siden i denne omgang er den som heter Slik søker du om støtte og leverer rapport

Vi anbefaler at du også sjekker ut hovedsiden til støtteordningen, retningslinjene og ikke minst ofte stilte spørsmål-siden

Tips 3: Sjekk ordlista vi har satt sammen 

Frifond bruker en rekke ord man kanskje ikke har vært borti i så mange sammenhenger. Derfor har vi laget en ordliste for deg som er bruker av Frifond organisasjon. Den finner du her

Tips 4: Husk at Frifond organisasjon har blitt enklere å rapportere på siden sist 

Blant annet har vi fjernet kravet om revisors rapport. Yay! 

Tips 5: Sjekk at dere har tilgang til søknadsportalen 

Rapporten skal leveres via LNUs søknadsportal. Alle som har søkt som støtte fra Frifond organisasjon skal ha tilgang, men det kan jo være greit å sjekke at ikke den tidligere daglig lederen eller styrelederen er den som sitter på tilgangen til søknadsportalen. 

Det er også gjennom søknadsportalen at det er enklest å få kontakt med vår saksbehandler, Kristin Tufte. Hun svarer på spørsmålene deres så fort hun kan. 

Tips 6: Pust med magen, det kommer til å gå helt fint! 

#frifond organisasjon #rapport

Publisert 11. januar 2018

Topp