Frifond organisasjon støtter lokallag over hele landet - her fra Dropp-revyen til den frivillige revygruppa på Andebu ungdomsskole. Foto: Frilynt

Nå har vi åpnet Frifond organisasjon for søknader!

Fristen for å søke Frifond organisasjon er 15. april - altså før du vet ord av det. Det lønner seg å begynne på søknaden allerede i dag.

Fristen er ikke før 15. april, men det tar litt tid å finne fram alt du trenger for å få søknaden på plass, så det er bare å komme i gang. Hva som må med i en Frifond organisasjon-søknad finner du oversikt over her

Sliter du med å komme i gang med forberedelsene til søknaden? Ta en kikk på våre 10 tips til deg som skal søke Frifond organisasjon og les grundig gjennom retningslinjene våre. 

Hva er egentlig Frifond organisasjon? 

Frifond organisasjon er en støtteordning som deler ut penger til lokal aktivitet i nasjonale, demokratiske og frivillige organisasjoner som driver aktivitet for og med barn og unge.

Det fungerer på denne måten: Sentralleddet søker om Frifond-midler fra oss i LNU. Basert på en gitt fordelingsnøkkel deler vi ut midler til organisasjonene som får innvilget støtte. Det er opp til sentralleddet i organisasjonen å dele ut pengene til sine lokallag/lokale foreninger. 

Trenger dere tips og innspill til hvordan dere kan fordele pengene, og hva som egentlig skal være med i organisasjonens egne retningslinjer? Da anbefaler vi denne siden.

Usikker på om Frifond organisasjon passer for dere? 

Har din organisasjon vokst det siste året, kanskje har dere fått flere lokallag eller mer aktivitet i nye fylker og lokallag? Da kan det godt hende at Frifond organisasjon er noe for dere, selv om dere aldri har søkt før! 

For at Frifond organisasjon skal være en aktuell ordning for organisasjonen må dere være en nasjonal, frivillig og demokratisk organisasjon. I tillegg må organisasjonen ha minst 5 tellende lokallag fordelt på 2 fylker, og minst 200 tellende medlemmer. Sjekk ut ”Ofte stilte spørsmål” for svar på hva som menes med tellende

Hvis dere ikke har søkt Frifond organisasjon før, anbefaler vi at dere tar kontakt med vår organisasjonsrådgiver Kristin Lauvstad Tufte og avtaler et møte. Send en epost til kristin.tufte@lnu.no. 

Publisert 24. januar 2018

Topp