Skjell i Nigerdeltaet høstes som mat, på tross av at de er tilsølt av olje. Bildet er tatt av Putsj-fotograf Marte Rømoen med støtte fra LNU Informasjonsstøtten Nord/Sør. Foto: Marte Rømoen/Natur og ungdom

Natur og ungdom dokumenterte oljesøl i Nigeria

Støtten til prosjektet fikk de gjennom LNU Informasjonsstøtten Nord/Sør. Vil dere gjøre noe liknende? Neste søknadsfrist er 1. april.

I fjor pakket Putsj-fotografene Marte Rømoen og Maria Birkeland Olerud fra Natur og ungdom sekken og reiste til Nigeria. Målet med turen var å dokumentere oljesøl og konsekvensene av oljeutvinningen i det svært oljeforurensede Nigerdeltaet og å løfte fram hvordan unge nigerianere blir påvirket av forurensingen. 

Bildene de tok og reportasjene de laget ble publisert i Natur og ungdom sitt eget magasin, Putsj, og på putsj.no. I tillegg ble bildene brukt i forbindelse med Operasjon Dagsverk 2017, ettersom det var Naturvernforbundet og Natur og ungdom som hadde ansvaret for fjorårets OD-prosjekt: Vi er alle oljebarn

Her kan du se hele bildeserien de laget i Nigeria

Søk støtte til å jobbe med miljø og utvikling

Turen ble gjennomført med støtte fra LNU Informasjonsstøtten Nord/Sør, en støtteordning som gir penger til informasjonsprosjekter om globale miljø- og utviklingsspørsmål.

Informasjonstiltakene må gjennomføres i Norge, og organisasjoner som søker om støtte alene kan få inntil 50.000 kroner per prosjekt. Går to eller flere barne- og ungdomsorganisasjoner sammen kan man få dobbelt så mye. 

Søk støtte innen 1. april

Les også: Slik er det å vokse opp i Niger-deltaet

#LNU Informasjonsstøtta Nord/SØR #Natur og ungdom #Prosjekteksempel

Publisert 20. mars 2018

Kontaktperson

  • Ingvill Breivik

    Internasjonal rådgiver, Nord/Sør

    23 31 05 95
    ingvill@lnu.no

Topp