Mari Hasle Einang (Changemaker) er ny ungdomsdelegat til klimaforhandlingene. Foto: Jarand Ullestad/LNU.

Mari H. Einang er ny klimadelegat

- Klima er min kampsak, sier hun.

Mari Hasle Einang (22) fra Bjørneset i Volda kommune er ny ungdomsdelegat med klima som fagfelt. Hun er også påtroppende nestleder i Changemaker og student ved NMBU.
 
– Jeg ville bli ungdomsdelegat for jeg gjennom dette vervet kan bidra til å styrke barn og unge sin stemme inn i klimaforhandlingene. Selv om klimaendringene, og vedtakene på forhandlingene, kommer til å påvirke oss blir vi ikke lyttet til. Det er vanskelig for barn og unge å jobbe med klimapolitikk i FN, sier hun. 

Reiser til Tyskland om en knapp måned 

Hun deltar på COP24 i Katowice, Polen i desember og mellomforhandlingene i Bonn, Tyskland i mai.
 
– Klima er min kampsak, og det har det vært i mange år. Klimaendringene er et urettferdighetsproblem, og om politikerne ikke tørr å endre systemene som skaper disse problemene, kommer vi til å skape enda mer urettferdighet og fattigdom, sier hun.

Mulighet til å påvirke forhandlingene

Hun håper rollen som ungdomsdelegat gir henne mulighet til å spre kunnskap om at det er mulig for barn og unge å påvirke klimaforhandlingene. 
 
– Som ungdomsdelegat kan jeg legge til rette for at barn og unge forstår og får mulighet til å påvirke forhandlingene. Dette kommer til å være en prioritering fra min side, siden jeg ser på klimaforhandlingene som et at de viktigste verktøyene mot klimaendringene, sier hun.   
 
Selv om hun gleder seg, er hun litt i tvil på om hun egentlig kommer til å passe inn sammen med folka i dress. 
 
– Det mest utfordrende med å være ungdomsdelegat er nok å gå fra å være supreaktivist til å være diplomat, og sørge for at jeg passer inn sammen med alle folka i dress. Men det må vel være lov å skille seg litt ut også, spør hun. 

#FN #klima #medvirkning #ungdomsdelegater

Publisert 23. april 2018

Kontaktpersoner

Topp