I november var 40 barn og unge samlet for å delta på et fullpakket program bestående av forskjellige capoeira-aktiviteter. Foto: LNU

En ukjent sportsperle

En helg i november var 40 barn og unge samlet for å delta på et fullpakket program bestående av forskjellige capoeira-aktiviteter i Oslo. Det var rytme, høye spark og mye latter blant deltakerne.

– Capoeira er en sport som bidrar til et stort fellesskap. Det har blitt etablert en sterk kultur også blant foreldrene. Bare se hvor mange av de som er tilstede i dag for å hjelpe til, sier prosjektleder Isabella Morken Facconi.

Prosjektet GINGA ble arrangert av Capoeira CDO

Den brasilianske «kampdansen» blander det beste fra kampsport med det beste fra dans, som resulterer i stort mangfold blant deltakerne. Det er stadig nye personer som finner sin plass i denne sporten, som ennå er ganske ukjent for de fleste.

Capoeira passer både for store og små. Foto: LNU

– Det er kjempekult å danse capoeira! I morgen skal vi danse foran mange personer, og vi skal også danse maculelé. Det gleder jeg meg til, sier en av deltakerne mens hun løper opp trappen.

Capoeira CDO fikk støtte av LNU Mangfold og inkludering til prosjektet «GINGA», for å bruke capoeira som verktøy for integrering, økt folkehelse og tilhørighet. Capoeira er en kunstform beriket med historie, kultur, mangfold, inkludering, musikk, samhold og rytmer. Det handler om å finne tilhørighet, en familie og å bli respektert for den du er, gjennom å skape trygge rammer for læring og en arena der alle føler seg inkludert. Neste søknadsfrist for LNU Mangfold og inkludering er 1. mars 2019.

Les mer om støtteordningen og hvordan du søker her.

#LNU Mangfold og inkludering

Publisert 12. desember 2018

Kontaktpersoner

  • Cennet Sener

    Organisasjonsrådgiver, LNU Kultur og LNU Aktivitetsstøtta

    23 31 05 82
    cennet@lnu.no

Topp