Mental Helse Ungdom arrangerte seminaret "Psykt Tabu" om kulturelle perspektiver rundt psykisk helse, identitet, seksualitet og samspill med spesialisthelsetjenesten. Foto: LNU

Psykt tabubelagt tema

På seminaret "Psykt Tabu" fortalte personer med innvandrerbakgrunn om deres kamp med psykiske lidelser, i en hverdag hvor det er tabubelagt å snakke om dette.

70 personer var innom ”Psykt Tabu” tidlig en lørdagsmorgen for å høre på personer med innvandrerbakgrunn fortelle om deres kamp med psykiske lidelser – et tabubelagt tema for mange. Arrangøren uttrykker at det var stor interesse for seminaret, og det er et klart behov for slikt.

Barn og unge med innvandrerbakgrunn får nemlig sjeldnere psykisk helsehjelp, til tross for at levekårsundersøkelsen viser at dobbelt så mange innvandrere sliter psykisk, sett i sammenheng med den gjennomsnittlige befolkningen.

Seminaret satt fokus blant annet på undersøkelse av kulturelle perspektiver rundt psykisk helse, identitet, seksualitet og samspill med spesialisthelsetjenesten.

Programmet bestod av leder i Mental Helse Ungdoms minoritetsutvalg, Thea Røstbakken, studieveileder ved RBUP, Leoul Mekonen, leder for organisasjonen Salam, Thee-Yezen Al-Obaide, og psykologistudent Memoona Salem. Seminaret ble avsluttet med workshops for en mer dyptgående utforskning av tematikken.

Seminaret fikk støtte av vår støtteordning LNU Mangfold og inkludering.

Les mer om støtteordningen LNU Mangfold og inkludering og hvordan du søker her.

Publisert 15. januar 2019

Kontaktpersoner

  • Cennet Sener

    Organisasjonsrådgiver, LNU Kultur og LNU Aktivitetsstøtta

    23 31 05 82
    cennet@lnu.no

Topp