Scenelusa produksjoner har med støtte fra Frifond, arrangerert teaterworkshop for barn og ungdom. Foto: Scenelusa produksjoner

#Metoo-teater med midler fra Frifond

I 2018 delte Frifond teater ut 6,2 millioner kroner til over 200 prosjekter. En av teatergruppene som fikk støtte er Scenelusa produksjoner, som fremførte forestillingen "I grenseland" på Rampelysfestivalen.

Frifond teater er stolt over å støtte mange av gruppene som skal være med på festivalen, som er Norges største teaterfestival for og med barn som samler 23 teatergrupper på Vega scene i Oslo mellom 3. til 12. mai.

«I grenseland» er et teaterprosjekt som utforsker hvordan man kan ta opp et vanskelig tema, som #metoo, med teater som uttrykksform. Deltakerne er ungdommer i alderen 13-20 år og aktive skapere av forestillingen ved å utforske egne og andres historier, refleksjoner og tanker rundt grensesetting, gråsoner, maktbalanser og kjønnsroller.

Produsent Anna Opland Stenersen, forteller at Frifond-midlene har gitt dem mulighet til å arrangere teaterworkshop for barn og ungdom.

– Pengene ble brukt til å gjennomføre arrangementer, blant annet til øvelser, lys, lyd, teknikk og honorar til instruktører. Uten penger er det vært vanskelig å få til noe, så vi er avhengige av hjelp til finansiering, sier Stenersen.

Frifond teater støtter teater, laiv, nysirkus og dans for og med barn og unge. Det er mulig å få opptil 40.000 kroner for å gjennomføre en forestilling, laiv eller festival, eller 10.000 kroner til å sette opp et kurs. Det er ingen søknadsfrister og superenkelt å søke.

Ønsker du og din gruppe støtte til et teaterprosjekt kan du lese mer om støtteordningen på www.frifond.no.

Publisert 26. februar 2019

Kontaktpersoner

  • Espen Aleksander Evjenth

    Organisasjonsrådgiver, Frifond teater

    23 31 06 04
    espen@lnu.no

Topp