Leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, mottok prisen sammen med landsstyremedlemmene Vilja Helle Bøyum fra Bergen, Elise Sørensen fra Alta og Nils Nerhus Rørstad fra Oslo. Foto: Monica Vegstein/Fritt Ord

Vår medlemsorganisasjon Natur og Ungdom mottok Fritt Ords Pris

Natur og Ungdom mottok sammen med Greta Thunberg Fritt Ords Pris for deres bidrag til å gjøre klima- og miljødebatten handlingsrettet og mobiliserende.

Prisvinnerne deler en premie på 500.000 kroner. Greta Thunberg vil gi sin del av prisen til klimasøksmålet som Natur og Ungdom og Greenpeace har mot den norske staten. Natur og Ungdom sier de vil bruke prisen til å styrke miljøopprøret blant de unge.

– Det er en utrolig stor ære å få denne prisen, for det er en stor anerkjennelse av alt arbeidet som ungdom legger ned for å ta vare på naturen og klimaet vårt. Pristildelingen motiverer oss i kampen mot handlingslammede politikere som frarøver oss framtida vår, sier Leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord.

Foto: Monica Vegstein/Fritt Ord

Han holdt takketale under prisutdelingen, hvor han blant annet sa:

«Nokre prøver å avpolitisere og umyndiggjere ungdomsengasjementet. Mange politikarar tar ein selfie med ungdommar som klimastreikar og kallar det eit “viktig engasjement”, utan å følge opp med å vedta nye tiltak.»

Talen kan leses i sin helhet på Natur og Ungdom sine nettsider.

LNU-leder Rode Hegstad sier at hun er veldig stolt av Natur og Ungdom, og den fantastiske jobben de gjør.

– Det er flott å se ungdomsengasjement anerkjennes med Fritt Ords Pris. Det er et viktig signal om hva ungdoms stemme betyr. Gjennom klimastreiken har Natur og Ungdom gitt unge uten stemmerett en mulighet til å bruke stemmen sin. Nå håper jeg at voksne begynner å lytte til ungdom, heller enn å si at vi er søte som engasjerer oss, oppfordrer Rode.

#Fritt Ords pris #klima #Natur og ungdom #ungdomsengasjement

Publisert 9. mai 2019

Topp