Holi-festivalen i Trondheim samlet 500 mennesker fra 62 nasjonaliteter. Foto: Lena Sæternes

Holi-festival forente 62 nasjonaliteter

Har du lyst til å skape et mangfolds- og inkluderingsprosjekt i din organisasjon? Søk LNU Mangfold og inkludering før 1. juni!

Hometrotter arrangerte Holi-festival i Trondheim mai i fjor. 500 mennesker fra 62 nasjonaliteter, i alle aldre – fra små barn til pensjonister, løp rundt i ekstase i en sky av fargepulver i alle regnbuens farger.

LNU Mangfold og inkludering støtter prosjekter som setter fokus på deltakelse og holdninger. Målet med støtteordningen er å vise at mangfold er et positivt element i samfunnet.

Neste søknadsfrist er 1.juni. Ta en titt på tidligere tildelinger for inspirasjon.

Har du lyst til å skape et mangfolds- og inkluderingsprosjekt? Kontakt gjerne saksbehandler for veiledning (kontaktinformasjon nederst i artikkelen), og les mer om støtteordningen LNU Mangfold og inkludering her.

De frivillige i Hometrotter var veldig spente på om alt skulle gå som det skulle, og om det i det hele tatt ville komme noen.

– Det var derfor så utrolig deilig da festivaldagen kom, og alt gikk som en drøm. Solen strålte, temperaturmåleren viste over 20 grader, og gjestene begynte å strømme til den nydelige Ladehammeren allerede en time før åpningstid, beskriver prosjektansvarlig, Emma Jøsok.

Se flere bilder fra festivalen: (Alle foto: Lena Sæternes)

Med støtte fra LNU Mangfold og inkludering, fikk Hometrotter arrangert en fargerik og gledefylt festival.

– Det var gjester som lekte med rokkeringer, barn som blåste såpebobler, folk som trikset med ball og kastet frisbee, og ikke minst – samtlige gikk helt amok med fargepulver. Dagen var rett og slett helt fantastisk, forteller noen av de frivillige.

Arrangørene bak fargefestivalen beskriver at de gikk rundt med tårer i øynene, da de rett og slett ikke hadde turt å drømme om slik fantastisk stemning.

– Det var heller ingen tvil om at vi alle kom for å hylle det flerkulturelle mangfoldet, representert ved fargene som ble kastet opp i luften.

Publisert 26. mai 2019

Kontaktpersoner

  • Cennet Sener

    Organisasjonsrådgiver, LNU Kultur og LNU Aktivitetsstøtta

    23 31 05 82
    cennet@lnu.no

Topp