Filter for Snapchat: Senterungdommen gikk for augmentet reality i valgkampen.

Senterungdommen tok valgkampen til Snapchat

Med støtte fra LNU Kultur utviklet Senterungdommen ulike filtre til Snapchat under valgkampen. De frontet sju av sine politiske saker, samt at unge må bruke stemmeretten sin og delta i demokratiet.

Sosiale medier er ungdommens fremste kommunikasjonsplattform, og Snapchat er et av mediene som er mest brukt. Senterungdommen ville nå ut til de unge på deres hjemmebane.

De lagde åtte filtre som man kan legge på bilder i Snapchat. Hvert filter har en kode som scannes med kameraet i Snapchat. Kodene ble delt på organisasjonens facebook-side, og for de tre viktigste politiske sakene deres står koden også på trykte flyers som ble benyttet i skolevalgkampen.

Kan også brukes etter valgkampen

– Dette har vært et bra prosjekt, med gode tilbakemeldinger. Prosjektet har et bra fokus på Senterungdommens kjernesaker og det å delta i demokratiet, og vi er fornøyd med det materielle resultatet, sier generalsekretær Rikke Håkstad.

Rikke Håstad er generalsekretær i Senterungdomen. Foto: Senterungdommen.

Innholdet på filtrene er utarbeidet av profileringsutvalget med innspill fra medlemmer, og i samarbeid med en profesjonell utvikler.

Ettersom filtrene viser Senterungdommens viktigste saker kan de bruke dem videre i arbeidet sitt også etter valgkampen.

– I prosessen har vi har lært mer om hvordan man kan tenke rundt filterbruk, og hvordan man jobber sammen med proffe utviklere.

Støtteordningene gir mange muligheter

Senterungdommen har gjennomført flere prosjekter med støtte fra LNU sine støtteordninger de siste årene. Det har gitt organisasjonen en fantastisk mulighet til å gjennomføre kreative prosjekter og andre former for skoleringer enn de pleier.

– Med ulik karakter på prosjektene treffer aktivitetene våre flere i organisasjonen. Det skaper en god bredde i organisasjonen og i vårt tilbud, sier Rikke.

#LNU Kultur #Støtteordninger

Publisert 19. september 2019

Kontaktpersoner

  • Rine Holmsen

    I permisjon-organisasjonsrådgiver, forvaltning.

    23 31 05 87
    rine@lnu.no

Topp