Tre som jobber for bærekraftsmålene: Elen Ravna i Noereh, Silje Kroken i Norges Speiderforbud og Stian Magelssen i Norsk Studentorganisasjon. Foto: Tom Ringsby. Montasje: LNU

Ny nettside: Finn forslag til bærekraftige aktiviteter

LNU har lansert kampanjen «Kjenn ditt mål», om hvordan du og organisasjonen din kan jobbe med bærekraftsmålene.

Men du vet ikke hva bærekraftsmålene er, sier du? Det er nettopp derfor vi har kalt kampanjen «Kjenn ditt mål»! Ungdom i organisasjoner gjør nemlig allerede mange aktiviteter som kan knyttes til bærekraftsmålene – kanskje dere bare ikke vet det ennå.

Målene kan virke abstrakte og diffuse. Derfor forsøker vi i LNU å konkretisere målene og gjøre dem relevante for medlemsorganisasjonene våre.

– Vi har lyst til at det skal bli enklere for barn og unge å engasjere seg for å nå bærekraftsmålene, sier LNUs styreleder Rode Hegstad. 

På nettstedet lnu.no/bærekraft kan du sjekke hvilke små og store ting dere kan gjøre for å bli enda bedre på bærekraft. Med konkrete forslag til aktiviteter for små lokallag og hele organisasjoner kan unge fortsette arbeidet for en mer rettferdig og bærekraftig verden. 

Les mer på lnu.no/bærekraft

Se hvordan medlemsorganisasjoner jobber for målene

Vi har lansert en rekke kampanjevideoer der du kan se hvordan fire av medlemsorganisasjonene våre jobber for å nå bærekraftsmålene. Ragnhild Gjevre i DNT Ung jobber for bærekraftsmålet om god helse, Elen Ravna i Noereh jobber for mindre ulikhet,  Stian Magelssen i Norsk Studentorganisasjon jobber for god utdanning og Silje Kroken i Norges Speiderforbund jobber for målene om naturmangfold.

Dette er hovedfilmen i kampanjen:

Resten av videoene finner du her

LNUs arbeidsgruppe for Nord/Sør-spørsmål står bak kampanjen. Videoene er laget av Tom Ringsby.

Publisert 27. november 2019

Topp