Thea (14) ønsker seg ballbinge og skriver et leserinnlegg. Når innlegget dukker opp i sosiale medier får hun ulike typer svar.

Slik kan du møte ulike typer respons i samfunnsdebatten

Fra saklig argumentasjon til trusler – barn og unge får reaksjoner av alle slag når de ytrer seg i offentligheten. #Siifra-initiativet gir unge råd om hvordan de kan svare.

Dessverre blir mange barn og unge møtt med hets eller sjikane når de ytrer seg. Samtidig er unges trygghet i samfunnsdebatten viktig for demokratiet vårt. Sammen med stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og ungdomspartiene har vi lansert ytringsinitiativet #Siifra, for at samfunnsdebatten skal bli tryggere for barn og unge.

Initiativet tar for seg en case, nemlig Thea (14) som ønsker seg ballbinge og skriver et leserinnlegg. Når innlegget dukker opp i sosiale medier får hun ulike typer respons. Se hvordan hun svarer på alt fra saklig argumentasjon til trusler.

Se hvordan det går når Thea (14) velger å #siifra for første gang, og hvordan hun møter ulike typer respons.Sammen med…

Publisert av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) Mandag 9. desember 2019

 

Guide med råd

I #Siifra-guiden kan du leser mer om hvordan du kan møte saksargumentasjon, personkritikk, hersketeknikker, hatprat og trusler. Videre har #Siifra-guiden fem råd til unge som lurer på om de skal engasjere seg, og fem råd til voksne om hvordan de kan møte barn og unges engasjement.

Guiden laster du ned her.

Publisert 10. desember 2019

Topp