Rode Hegstad har vært LNU-styreleder siden 2017. Her fotografert under Arendalsuka 2019. Foto: Lena Rustan Fidjestad

I juni går Rode Hegstad av som styreleder i LNU

Til sommeren slutter LNU-leder Rode Hegstad. Styreledervervet vil være åpent for nominasjoner fra våre medlemsorganisasjoner.

Hegstad, med bakgrunn fra FriBU og KrFU, og en rekke andre av LNUs medlemsorganisasjoner, har vært styreleder siden hun ble valgt april 2017. Hun har sittet i LNUs styre siden 2014, og var nestleder fra 2016-2017. I 2013 var hun ungdomsdelegat til FNs generalforsamling. Til sommeren vil hun gå av, og styreledervervet stilles til valg under Barne- og ungdomstinget (BUT) i april i år.

– Det har vært en stor ære å være styreleder i LNU og få representere og jobbe for de flotte barne- og ungdomsorganisasjonene i Norge de siste årene. Det er ikke uten grunn at #kryparaply har blitt en av mine mest brukte emneknagger de siste årene, for det har virkelig vært mange anledninger til å være stolt av medlemsorganisasjonene våre og fellesskapet i den unge frivilligheten, sier Hegstad.

 – Verdens beste fellesskap

Hun sier at det beste med å lede LNU uten tvil er alle folkene hun har blitt kjent med og fått samarbeide med i medlemsorganisasjonene og resten av frivilligheten.

– Dette er virkelig verdens beste fellesskap å være en del av. Nå er det tid for å gi verdens beste verv videre til noen som kan gyve løs på oppgavene med nye krefter. Å være styreleder er en travel livsstil, og jeg gleder meg til å ha litt flere frihelger til høsten.

Flere gjennomslag

Hegstad er stolt over gjennomslagene LNU og medlemsorganisasjonene har fått til i fellesskap disse årene.

– En av de største seierne er økningen i grunnstøtte til barne- og ungdomsorganisasjonene på statsbudsjettet tre år på rad. Mer frie midler er avgjørende for at organisasjonene skal kunne inkludere enda flere barn og unge i fellesskapene i den unge frivilligheten, forteller Hegstad.

– Tilgang til lokaler er en annen sak som har stått i fokus gjennom min periode som styreleder. Før jul kom nyheten om at det er satt av 2 millioner kroner i statsbudsjettet til å lage en portal for booking av kommunale lokaler til den unge frivilligheten. Det er et viktig steg i riktig retning for å sørge for at alle organisasjoner og aktiviteter har et egnet sted å være, fortsetter hun.

I tillegg til styreledervervet vil disse posisjonene være på valg:

  • To nestledere
  • Tre styremedlemmer 
  • To varamedlemmer
  • Et medlem av kontrollkomiteen 
  • Et medlem av klageutvalget (og leder blant klageutvalgets to medlemmer)

#Barne- og ungdomstinget #Rode Hegstad #styret

Publisert 6. januar 2020

Topp