LNUs generalsekretær Andreas Tangen Borud under BUT i 2019. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Andreas Borud fortsetter som generalsekretær i LNU

Borud har takket ja til styrets tilbud om to års forlengelse av sitt åremål som generalsekretær i LNU.

Styret vedtok å tilby Borud forlengelse av åremålet som generalsekretær etter en prosess hvor ansatte i sekretariatet fikk komme med innspill gjennom de tillitsvalgte. Åremålet forlenges med to år, til september 2022.

Styrets vurdering er at Borud har løftet LNU på mange områder de siste årene, og mener det er bra for barne- og ungdomsfrivilligheten at han ønsker å fortsette i jobben.

Borud har tidligere også sittet i LNUs styre, og kom fra stillingen som LNUs politiske rådgiver på nasjonale spørsmål. Han har bred bakgrunn fra frivilligheten, men har brukt mest tid i Elevorganisasjonen, hvor han satt som leder fra 2011 til 2012.

– Jeg er veldig glad for at Andreas har takket ja til å fortsette som generalsekretær i LNU frem til høsten 2022. I Andreas har LNU er utrolig dyktig generalsekretær som brenner for den unge frivilligheten og som hver dag jobber for at LNU skal bli en enda bedre organisasjon for våre medlemmer, roser LNUs styreleder Rode Hegstad.

LNUs styreleder Rode Hegstad og generalsekretær Andreas Tangen Borud foran Stortinget under en av klimastreikene høsten 2019. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Borud sier det har vært veldig meningsfylt og givende å lede dyktige ansatte i LNU de to foregående årene.

– Jeg er stolt av at vi sammen har fått viktigste politiske gjennomslag, utviklet nye medlemstilbud og forenklet støtteordningene våre. Derfor er jeg også svært takknemlig for at styret har gitt meg fornyet tillit, forteller han.

– Som generalsekretær i LNU får jeg jobbe for noe av det fineste og viktigste jeg vet, nemlig at barn og unge skal kunne samle seg i frivillige og demokratiske fellesskap for å dyrke det de bryr seg aller mest om, enten det er korps, miljøpolitikk eller elevråd. Da er det lett å stå opp om morgenen med et smil om munnen, beskriver Borud.

Han ser nå fram til å ta fatt på utfordringene som gjenstår i tiden som kommer.

– Vi har mange viktige saker foran oss – som å få senket stemmerettsalderen, utvikle kompetansetilbud for å styrke medlemsorganisasjonenes arbeid med bærekraft, mangfold og rekruttering, og nå ut til nye søkergrupper i støtteordningene. Det gleder jeg meg til!

#Andreas Borud #generalsekretær

Publisert 4. februar 2020

Topp