Norges Speiderforbund er en av organisasjonene som får støtte til sine lokale foreninger gjennom Frifond organisasjon. Foto: Andreas Harjo Kjellmann/Norges Speiderforbund

Tips til digitale aktiviteter

Lurer du på kreative måter din organisasjon fortsatt kan gjennomføre aktiviteter uten å være fysisk samlet? Vi har samlet noen inspirerende tips fra noen av våre medlemsorganisasjoner.

Når man er vant til å arrangere store aktiviteter er det frustrerende å måtte holde seg inne. Noen av våre medlemsorganisasjoner har noen gode tips til hvordan man kan fortsette å opprettholde aktivitet selv om man ikke befinner seg på samme sted.

Norges speiderforbund har laget denne artikkelen med tips til digitale møteplasser for sine medlemmer. Speiderne har opprettet facebookgrupper for å legge til rette for kontakt, inspirasjon og idéutveksling. 

Også Norges musikkorpsforbund har mange gode tips i denne artikkelen. De nevner digitale øvingskonkurranser, videoer med instruksjoner fra dirigenten, og deling av noter som eksempler på hvordan man fortsatt kan øve på instrumentene sine når man må holde seg inne. 

Natur og Ungdom har ingen planer om å senke aktivitetsnivået på sitt klimaengasjement, heller ikke nå: Les her hvordan de foreslår at medlemmene deres og andre kan arrangere alternativ klimastreik 24. april. Natur og Ungdom i Oslo har også laget en egen karantene-bingo til medlemmer og alle som følger dem på Facebook.

Du har kanskje allerede sett noen av de mange tegningene av regnbuer som henger i vinduer rundt i Norge. Dette stammer fra Miljøagentene, barnas egen miljøvernorganisasjon, som hver dag mens skolen holder stengt lager nye miljøvennlige oppdrag for sine medlemmer og andre barn. Hver dag blir det også trukket en vinner av en konkurranse!

Også Søndagsskolen må finne på kreative måter å nå ut på. Fra hjemmekontorene sine setter de opp jevnlige søndagsskolesamlinger på Youtube. Tilbudet har vært veldig populært.

Barn og ungdom vil fortsatt spille sjakk, selv om de ikke kan møtes. Ungdommens Sjakkforbund har gjennom prosjektet Sjakk & Samfunn invitert skoler til å bli med digitale turneringer på Lichess.com. Forrige uke var mer enn 300 barn med og spilte, og denne uken ser de for seg enda flere, da tidspunktet denne uken er lagt til etter ordinær nettundervisningstid, kl. 14.30. Turneringen er åpen for alle barn under 16 år.

Røde Kors Ungdoms lokallag har gjort sine aktiviteter «Kompis» og sosial møteplass digitale for å opprettholde aktivitet. Dette gjør de blant annet gjennom kahoot-quiz og en egen Minecraft-server hvor alt foregår innenfor rammene av Røde Kors’ syv prinsipper. De digitale sosiale møteplassene foregår på Discord, Zoom og Netflix Watchparty. Mottagelsen av tilbudene har vært bra, og spesielt populære er aktivitetene som har premiering, som quiz og aktivitetsbingo.

Vi vil oppdatere denne artikkelen fortløpende med flere tips!

Publisert 26. mars 2020

Topp