Illustrasjon av korona-viruset, COVID-19.

Illustrasjon: LNU.

Sommeråpent i Norge – men hva med unge frivillige?

Regjeringen åpner for flere arrangementer fra mai.

Fra 7. mai er det tillatt for profesjonelle aktører å avholde arrangementer med opptil 50 mennesker med en meters avstand. Det forteller regjeringen i en pressekonferanse 30. april.

Dette kan være godt nytt for aktivitetsnivået i våre medlemsorganisasjoner. 

– Det er hyggelig med positive nyheter fra regjeringen, og dette er nok noe mange av våre medlemsorganisasjoner har ventet på, sier påtroppende LNU-leder Isa Maline Isene.

Behov for avklaring

Vi har imidlertid stor forståelse for at de organisasjonene som for eksempel har begynt å forberede seg på å avlyse sommerleirene sine, ikke nødvendigvis er beroliget av dette utspillet.

– Grensen på 50 personer gjør fortsatt at årets høydepunkt for den unge frivilligheten, nemlig sommerleirsesongen, må tilpasses i såpass drastisk grad at den ikke fyller samme funksjon lenger, sier Isene.

– Det er stor usikkerhet blant organisasjonene, og for mange av disse ville det vært bedre med klare anbefalinger enn å måtte gjøre individuelle vurderinger om hvorvidt det er trygt å arrangere leir.

LNU samarbeider med Frivillighet Norge om å utarbeide en veileder for smittevern i frivillige aktiviteter tilpasset de nye tiltakene. Vi oppfordrer våre medlemsorganisasjoner til å sende oss innspill på hva de har behov for at en slik veileder skal dekke. Innspillene kan sendes direkte til generalsekretær Andreas Borud på andreas@lnu.no.

Publisert 30. april 2020

Kontaktpersoner

Topp