Acta - Barn og unge i Normisjon fikk midler både i hovedrunden og i restmiddelrunden. Her fra 2017, da de gjennomførte SubUrban dansefestival med hjelp fra LNU Kultur.

Søk støtte fra LNU Kultur!

Neste søknadsfrist for midler fra LNU Kultur er 15. mai. Litt usikker på hva slags arrangementer dere kan søke støtte til med dagens smitteverntiltak? Her er noen tips!

Den nåværende hverdagen preger aktivitetene i barne- og ungdomsorganisasjonene, og vi må være kreative på andre måter enn før. Men det trenger ikke bety stopp for aktivitetene! Nedenfor har vi listet opp noen forslag til aktiviteter dere kan gjennomføre med støtte fra LNU Kultur. Regjeringen har nå åpnet for mer aktivitet, men her kommer vi med forslag til aktiviteter hvor man kan inkludere enda flere i organisasjonen og å unngå smitterisiko.

 • Podcast: Podcast er populært og noe som finnes mange steder – kanskje også i din organisasjon eller ditt lokallag? En podcast kan handle om hva dere vil. Dette er også noe som kan gjøres «overalt», noe som passer perfekt hvis dagens situasjon vedvarer en stund.
 • Film: Mange barn og unge tilbringer mye tid på YouTube, så her er det bare å finne frem kameraene og lage deres egen film eller serie. Hva med en serie om livet med verv i en barne- og/eller ungdomsorganisasjon?
 • Dans: Finnes det bet tema din organisasjon brenner for, som kan uttrykkes gjennom en dansekoreografi? Så kan denne danses av alle hjemme hos seg selv til samme tidspunkt. Litt på samme måte som med BlimE-dansen, bare at dette er organisasjonens egen dans og at det gjennomføres hjemme hos alle.
 • Skrive: Er man ikke så visuell av seg, kan man finne fram skrivelysten. Ved å holde et digitalt kurs om hvordan skrive en kronikk, kan man få med deltakere over hele landet. For å gjøre det enda mer spennende, kan dere avslutte prosjektet med en kronikk-konkurranse.
 • Kulturminner: Mange av oss har nok mange kulturminner i nærområdene våre som vi ikke er klar over. Hvorfor ikke oppdage lokale kulturminner over hele landet, for så å samle dette i en «kulturminner på ungdommenes premisser»? 
 • Brettspill: Mye innetid har ført til at mange har funnet fram nye og gamle brettspill. Et brettspill med organisasjonens egen historie og kultur i bakgrunnen vil nok være spennende å både lage og bruke. Her kan en også ha en super mulighet til å vinne over familien!
 • Musikk: Det kan føles som langt mellom medlemmene, spesielt nå som vi ikke kan møtes som vanlig. Selv om vi er langt fra hverandre, kan vi likevel være sammen. Spill inn deres helt egen sang og lag en musikkvideo bestående av klipp fra medlemmer over hele landet. En veldig fin mulighet til å vise samholdet, til tross for avstand.

Dette er bare et lite knippe av alt det spennende dere kan søke LNU Kultur til, og dere må mer enn gjerne hente inspirasjon herfra og lage noe enda gøyere. Sett i gang kreativiteten, og send inn søknad innen søknadsfristen 15. mai!

Ta gjerne kontakt med saksbehandler for spørsmål. Husk å inkludere barn og unge under 26 år i prosjektene deres. Vi minner også om mulighet for å be om veiledning på kladdesøknad.

Publisert 8. mai 2020

Kontaktpersoner

 • Cennet Sener

  Organisasjonsrådgiver, LNU Kultur og LNU Aktivitetsstøtta

  23 31 05 82
  cennet@lnu.no

Topp