Illustrasjon av korona-viruset, COVID-19.

Illustrasjon: LNU.

Enklere smittehverdag for frivilligheten

Hva betyr de nye retningslinjene for din organisasjon eller ditt lokallag? LNU og Frivillighet Norge har utarbeidet en smittevernsveileder for frivilligheten.

LNU og Frivillighet Norge har etter dialog med Kulturdepartementet skrevet en veileder for smittevern i frivillig aktivitet.

Les veilederen her!

– Vi håper veilederen skal gjøre det enklere for barne- og ungdomsorganisasjonene til å starte opp med det de kan best: Gi barn og unge et frirom der de kan følge sine egne interesser, sier Andreas Borud, generalsekretær i LNU.

Smitteverntiltakene og reglene kan for mange virke vanskelige og ugjennomtrengelige, og vi har fått forespørsler fra mange ulike frivillige organisasjoner om hjelp til vurdering av smittevern i sine aktiviteter.

Derfor har vi laget en overordnet veileder for hele frivilligheten, blant annet basert på kartlegging av behov hos våre medlemsorganisasjoner. Veilederen vil gi en enklere hverdag for de frivillige organisasjonene som skal forholde seg til regjeringens smittevernregler.

– Vi vet at det er mange av våre medlemmer i barne- og ungdomsfrivilligheten som har hatt mye usikkerhet om hvordan de skal forholde seg til smittevernreglene, og hvordan de eventuelt kan gjennomføre aktivitet som retter seg etter dem, sier Borud.

– Når vi nå lanserer en overordnet veileder, slipper våre medlemsorganisasjoner mye av grunnarbeidet, men det må fortsatt gjøres individuelle tilpasninger. Vi håper denne veilederen kan være til hjelp!

Man kan også bruke Norsk musikkråds veileder for øvingsaktivitet, Norges Idrettsforbunds anbefalinger til utøvelse av idrettsaktivitet og Røde Kors’ Koronavettregler hvis man ønsker mer informasjon.

Fra 7. mai gjelder nye regler for gruppestørrelser og arrangementer. Disse er også med i skrivet.

Veilederen vil bli kontinuerlig oppdatert i tråd med råd og anbefalinger fra helsemyndighetene.

Les veilederen her!

Vi kommer også til å ha et seminar om veilederen for våre organisasjoner, som man kan delta på både fysisk og digitalt. Dette blir både et lanseringsseminar for veilederen og et eksempel på hvordan man kan gjennomføre fysiske samlinger på en trygg måte.

Seminaret foregår fredag 15. mai kl. 13:00 i 7. etasje i Frivillighetshuset på Tøyen i Oslo, med et begrenset antall plasser. Hvis det blir mange påmeldte vil vi vurdere å sette en grense på maks antall representanter for hver organisasjon. Meld deg på i skjemaet under.

Vi vil senere sette opp møter om relevante temaer, blant annet om smittevern på sommerleir.

Har du øvrige spørsmål kan du ta kontakt på korona@lnu.no.

Fill out my online form.

Publisert 12. mai 2020

Kontaktpersoner

Topp